Nouveau's Ella tipt: no nonsense eetadvies van Abby Langer

Nouveau's Ella tipt: no nonsense eetadvies van Abby Langer

'Alle voeding is goed voor je, alle diëten zijn slecht.'

Als professioneel diëter en jojo'er is er geen voedingsmiddel waarvan ik je niet ter plekke de calorieën en koolhydraten kan opnoemen.

Daarnaast ben ik bekend met de finesses van alles van Fit For Life en Atkins tot Montignac en Paleo. Ik kan melden dat ik van alles ben afgevallen, gemiddeld zo'n dertien kilo. Om vervolgens volgens de keiharde, onvermijdelijke dieetwet veertien kilo (of nog meer) aan te komen.  

Nouveau's Ella tipt: no nonsense eetadvies van Abby Langer

De moed om af te slanken heb ik inmiddels opgegeven, wel vind ik het belangrijk om heel gezond te eten, ook al omdat ik het zorgpersoneel de aanblik wil besparen van moi als gestrande walrus op mijn buik op de IC.

Nouveau's Ella tipt: no nonsense eetadvies van Abby Langer

Een van mijn lichtpunten in de dieetduisternis is diëtist Abby Langer. Ik kwam haar een paar jaar geleden tegen op Twitter, waar ze goed onderbouwd fulmineert tegen alle onzin die er tegenwoordig over eten circuleert…

… of het nu gaat om Drew Barrymore…

…Jennifer Anistons laatste schnabbel…

… of kwakzalvende dieetgoeroes die fabeltjes in stand houden. De moeite waard om te volgen, als je geïnteresseerd bent in voedingsinformatie die berust op feiten.

Nouveau's Ella tipt: no nonsense eetadvies van Abby Langer

Abby's eerste boek is net uit en maakt korte metten met de hele dieetcultuur: "De obsessies met dun zijn kan alle vreugde uit je leven zuigen. Alle voeding is goed voor je, zelfs koolhydraten en vetten. Alle diëten zijn slecht. Punt.'

Gebaseerd op wetenschappelijke feiten en een baken van rust en gezond verstand in de kakafonie van covid-19

Een en ander is Engelstalig; mocht je dat niet zien zitten, maar de boodschap je wel aanspreken, dan kun je ook prima terecht bij I'm a Foodie, een fantastisch blog waar Nederlandse diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers op een zeer leesbare manier hun kennis delen over gezonde voeding. Gebaseerd op wetenschappelijke feiten en een baken van rust en gezond verstand in de kakafonie van covid-19 en voedingsadviezen. Als dát geen goed begin van het nieuwe jaar is, weet ik het ook niet meer.

Foto's (c) Getty Images, Abby Langer Nutrition

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in