Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ga je je haar blonderen? Houd hier dan rekening mee!

Goed om te weten!

haar blonderen

Nu het warmere weer er weer aankomt, denk je misschien dat het ook weer tijd is voor een zomerse coupe. Zo gaat menig vrouw rond de lenteperiode meteen richting de kapper om hun haar te blonderen. Maar pas op! Je moet namelijk een aantal dingen weten voordat je je haar gaat blonderen. Lees mee.

1. Er zijn veel verschillende blondtinten

Voordat je meteen naar de kapper rent om je lokken te laten bleken, is het verstandig om goed te bedenken wat voor soort blonde coupe je voor ogen hebt. Er zijn namelijk talloze blondtinten, dus met alleen het woord ‘blond’ kan je kapper niet zoveel. Doe van tevoren goed onderzoek naar de verschillende kleuren en bepaal wat jou het meest aanspreekt. Als je niet zeker bent van welke tint jou het beste staat, kan je kapper je hier ongetwijfeld bij helpen.

2. Het kan veel tijd in beslag nemen

Zeker wanneer je van jezelf niet (donker)blond bent, kan blonderen best veel tijd kosten. Met één kappersbezoek van een uurtje ben je er nog lang niet. Het is vaak een proces van weken of zelfs maanden waarin je lokken steeds iets meer gebleekt worden. Door dit stap voor stap te doen, zorg je ervoor dat je haar niet al te veel beschadigt. Een beetje geduld is dus wel op z’n plaats.

3. Het kan je haar beschadigen

Daarmee komen we meteen bij punt 3. Blonde lokken zijn mooi, maar om ze te krijgen moet je er wel wat voor over hebben. Blonderen is namelijk niet bepaald goed voor de gezondheid van je haar. Door veelvuldig bleken kunnen je haren droog worden en sneller afbreken. Bedenk van tevoren dus goed of je dit ervoor over hebt.

4. Het kan prijzig zijn

Alles heeft zo z’n prijs, en ook het laten blonderen van je haar kan behoorlijk in de papieren lopen. Je hebt immers waarschijnlijk meer dan één behandeling nodig. Des te meer reden dus om na te denken hoe graag je die blonde lokken wil.

5. Onderhoud is belangrijk

Zoals we al zeiden: met één kappersafspraak ben je er niet. Je zult veel vaker in de kappersstoel zitten, en ondertussen is ook je eigen haarverzorging van groot belang. Omdat blonderen al niet goed is voor je haar, is het nóg belangrijker om je coupe goed te verzorgen. Investeer dus in goede haarproducten, waaronder bijvoorbeeld een zilvershampoo om je gewenste tint in stand te houden.

Mode & Beauty
  • Beau Monde
  • Adobe Stock