Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó zag het leven van Máxima eruit vóór haar ontmoeting met Willem-Alexander

En ja, daar horen natuurlijk ook de vermeende romances bij. 

leven máxima voor willem-alexander

Er was een leven vóór Willem-Alexander en een leven na Willem-Alexander. Zo leidde Máxima voor haar ontmoeting met WimLex een heel normaal leven. En ja, daar hoorde ook een romance bij. Zo is Dieter Zimmerman een bekende naam, maar ook Guillermo-Alejandro, Tiziano Iachetti en Pablo Jendretzki horen in dit rijtje thuis.

Eerste liefde

Voor haar ontmoeting met Willem-Alexander leefde Máxima een heel ander leven. Zo was haar eerste grote liefde Pablo Jendretzki, een Argentijn die ook in New York woonde. Hij werkte als architect, zij werkte bij de Deutsche Bank. Volgens auteur Vera Calderón viel Máxima als een blok voor hem. "Pablo was een sociale vlinder. Hij was altijd bij alle belangrijke sociale evenementen, hij miste er nooit één", aldus Vera.

De relatie duurde echter niet heel lang, maar de twee bleven lange tijd een goede band met elkaar hebben. Pablo zou volgens vera dan ook beledigd zijn toen Máxima hem niet uitnodigde voor haar trouwerij met Willem-Alexander. Inmiddels is Pablo zelf ook gelukkig getrouwd (hij stapte in 2022 in het huwelijksbootje) en is uitgegroeid tot een succesvol architect in zowel de Verenigde Staten als in Argentinië, waar hij kolossale en peperdure villa's ontwerpt.

Het Argentijnse uitgaansleven ontdekken

Pablo was echter niet de eerste serieuze relatie van Máxima. Dit was namelijk de Argentijnse Tiziano Iachetti. Met hem ontdekte ze het nachtleven in Buenos Aires. Samen liepen ze feestjes af, beide waren dol op uitgaan. Maar ze kon ook serieuze gesprekken met hem voeren; Tiziano is zeven jaar ouder dan de Argentijnse schone.

De Argentijn is een zoon van Italiaanse immigranten. Zijn vader had een bedrijf in espressoapparaten voor de horeca. Tiziano ging later zijn eigen weg. Begin 2000 verkocht hij grond, bij voorkeur aan Italianen. De eerste serieuze relatie van Máxima liep tijdens haar eerste jaar aan de universiteit op de klippen. Daarna legde de Argentijnse het aan met een model. Tiziano is inmiddels getrouwd en vader. Een paar van Máxima's exen konden hun mond niet houden over de relatie. Tiziano wel. Het enige wat hij in de tientallen jaren over zijn ex heeft losgelaten is: "Het is een goeie meid. En heel intelligent."

Knipperlichtrelatie

Net voordat Willem-Alexander in het leven van Máxima kwam, was ze gelukkig met Dieter Zimmermann. Ze leerden elkaar kennen in het bijzijn van vriendin Cynthia Kaufman op een feest. Máxima en Dieter kregen een knipperlichtrelatie. Máxima's realtie met Dieter werd door een insider beschreven als 'heftig'. De twee maakten veel ruzie en waren het zelden met elkaar eens, maar maakten het altijd goed. Wel wat hij haar grote steun bij haar overstap van HSBC naar Dresdner.

Ondanks de stormachtige relatie zijn de twee gaan samenwonen, slechts een maand nadat ze elkaar hadden ontmoet. Maar niet omdat ze smoorverliefd op elkaar waren. Samen moesten ze elke maand een gigantische huurprijs ophoesten, waardoor het handiger was om samen te gaan wonen. Dieter werkte in New York bij de lokale vestiging van het Zweedse advertentie- en marketingbureau Tamedia. Hij was graficus.

Máxima nam haar toenmalige vriend twee keer mee naar Buenos Aires en stelde hem in een opwelling voor aan haar ouders. Maar al gauw bleek Dieter niet de ware voor haar te zijn. Heel snel stelde Cynthia Kaufman haar aan Willem-Alexander voor, die helemaal niet koel en afstandelijk was zoals Dieter, maar als een blije blonde Hollandse labrador werk van haar maakte. Ook heel snel daarna verbrak ze de relatie met Dieter, want onze royal bleek wél de ware voor haar te zijn.

Royalty
  • Beau Monde, Nouveau archief
  • NL Beeld