Prinses Beatrice: dít was haar honeymoon

Door Ella Vermeulen
Prinses Beatrice: dít was haar honeymoon

Edoardo en Bea hielden het klein, maar fijn.

Na een buitengewoon intieme Royal Wedding lag het voor de hand dat prinses Beatrice van York – ze is vandaag 32 geworden, happy  B'day, Bea! – en haar echtgenoot Edoardo Mapelli Mozzi ook geen spektakel zouden maken van hun huwelijksreis.

Prinses Beatrice: dít was haar honeymoon

Het werd een low key aangelegenheid: het stel is in de auto gestapt, met de autotrein naar Frankrijk gereisd en is daar op hun gemak naar het zuiden gereden. Beatrice, nu HKH prinses Beatrice, gravin Edoardo Mapelli Mozzi, is al vaak in Saint Tropez geweest, maar ditmaal werden ze nauwelijks gespot aan de kust, maar meer op rustige plekken in het binnenland.

Prinses Beatrice: dít was haar honeymoon

In de agenda staat nog een bezoek aan Italië om een feestje te geven voor de wijdere kring van Edoardo's familie, die door de coronabeperkingen niet bij het huwelijk in Engeland konden zijn. Edo is de zoon van graaf Alessandro Mapelli-Mozzi, lid van een Italiaanse adellijke familie uit de Bergamo-streek. Alessandro is hertrouwd en woont in het Franse La Garde-Freinet, de band tussen vader en zoon is niet heel warm, maar hij heeft wel contact met de wijdere familie.

Edo's moeder is Nicola 'Nikki' Williams-Ellis, zij scheidde van Alessandro toe Edo een jaar of zes was. Nikki hertrouwde Christopher Shale, een vriend van Beatrice's ouders prins Andrew en Sarah Ferguson, hertogin van York. Ze kenden elkaar dus al sinds hun kindertijd, de vonk sloeg pas veel later over.

Edo en zijn oudere zus Natalia groeiden op bij Nikki en Christopher die samen in 1991 nog zoon Alby kregen. Edo was heel close met zijn stiefvader, die in 2011 overleed aan een hartaanval. "Hij was als een vader voor mij, de enige vader die ik ooit gekend heb en de beste vader die ik ooit had kunnen hebben," zo sprak hij op de begrafenis van Shale.

Nikki is in 2017 voor de derde keer getrouwd, met kunstenaar David Williams-Ellis. Edo heeft zoals bekend zoon Christopher 'Wolfie' Woolf met toparchitect Dara Huang, eigenaar van Design Haus Liberty, met wie hij een zoontje heeft: Christopher 'Wolfie' Woolf (4). Het moet voor haar even slikken zijn geweest dat Edo hun verloving verbrak toen hij viel voor Beatrice, maar Dara is een pittige powervrouw die uiteindelijk sportief reageerde: "Ik wens Edo en Beatrice het beste. Ik kijk ernaar uit om onze families te verenigen."

Dat de verhoudingen goed zijn, blijkt wel uit het feit dat ze haar kantoor heeft verhuisd van Clerkenwell naar het pand in Kensington waar Edo kantoor houdt: ze zit een verdieping lager en het zou voor hen zo makkelijker zijn om te kunnen co-ouderen over Wolfie.

Prinses Beatrice: dít was haar honeymoon

Edo woonde eerst in een enorme verbouwde voormalige nachtclub en verhuisde daarna naar een fraai Victoriaans eenkamerappartement in West-Londen; Bea en hij zijn bezig met iets groters, wat geen probleem kan zijn voor de onroerend goed-ondernemer die al sinds zijn 23ste voor de kost luxe woningen ontwikkelt, koopt, verbouwt en weer verkoopt.

De prinses werd online gefeliciteerd door haar moeder Sarah...

...haar zusje, prinses Eugenie (deze foto is gemaakt op de avond voor Beatrice's huwelijk)...

En haar oma, de Queen.

Foto's (c) BSR Agency, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in