Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Máxima over afzetten prinses Amalia in Madrid: 'Sprake van een traantje en een glimlach'

De koningin deed een boekje open over haar dochters tijd in de Spaanse hoofdstad.

Máxima

Afgelopen Koningsdag in Emmen, vertelde koningin Máxima heel openhartig over haar dochters tijd in Madrid. Zo liet de trotse moeder weten dat er bij elk afscheid sprake was van een traantje, maar ook een glimlach.

Afscheid

In oktober 2022 kwam het nieuws naar buiten dat de Rijksvoorlichtingsdienst en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zich serieus zorgen maakten om de prinses. Misdaadjournalist John van den Heuvel deed in de Telegraaf namelijk een boekje open over de bedreigingen aan het adres van Amalia en minister-president Mark Rutte. Beiden zouden doelwitten zijn van de georganiseerde misdaad.

Amalia moest destijds daarom haar studentenhuis in Amsterdam verlaten en zou naar verluidt weer thuis bij haar ouders gaan wonen. Maar inmiddels weten we dat de prinses een jaar in Madrid woonde en studeerde. Tijdens Koningsdag afgelopen weekend wordt koningin Máxima aan de tand gevoeld over hoe die periode voor haar was als moeder.

Of je nou fan bent van het koningshuis of niet, dit weekend stond de verjaardag van koning Willem-Alexander centraal. En als royal hoort het er nou eenmaal bij om op zo'n dag wat vragen van het volk te beantwoorden. Koningin Máxima deelde een paar mooie woorden over prinses Amalia's tijd in Madrid. Zo zei ze dat Amalia een zelfstandig en slim meisje is, dus dat ze er het volste vertrouwen in had dat haar dochter zich daar zou redden. Maar eerlijk is eerlijk, het was ook voor onze koningin een moeilijke periode. Steeds als Amalia weer vertrok richting de Spaanse hoofdstad, kwamen daar verschillende emoties bij kijken. Máxima: "Bij ieder vertrek was er sprake van een traantje en een glimlach."

Dankbaar

Amalia zelf is dankbaar voor de periode die ze in Madrid door heeft mogen brengen. Met name omdat de prinses daar 'meer vrijheid heeft kunnen vinden dan in Nederland mogelijk was'. Ook haalt ze nogmaals aan hoe blij ze is met de gastvrijheid van de Spaanse koning en koningin. Iets waar vaderlief Willem-Alexander het koningspaar in zijn speech tijdens het staatsbanket in Amsterdam recentelijk al voor bedankte. Hij sprak van 'een ontroerend bewijs van vriendschap in een moeilijke tijd'.

Hoewel Amalia's tijdelijke verblijf in Spanje haar leven hier, naar eigen zeggen, 'weer enigszins mogelijk heeft gemaakt', is de prinses verheugd om weer op Nederlandse bodem te zijn. "Ik ben blij weer terug te zijn", aldus de kroonprinses.

Royalty
  • Blauw Bloed
  • NL Beeld