Melania steelt harten

Melania steelt harten

Ze laat duidelijk merken óók niet altijd gecharmeerd te zijn van haar man, en werkt aan haar eigen imago als first lady. Hoe Melania Trump (47) zich positief in de kijker speelt.

Ze begon haar bestaan als first lady zacht gezegd een beetje wankelend. Niet alleen omdat Donald Trump nou eenmaal de meest controversiële president ooit is, maar ook omdat ze niet direct meeverhuisde naar het Witte Huis en op de zwarte lijst stond bij menig modelabel. Niemand had erg veel zin in de Trumps, kort gezegd. Maar na vijf maanden aan het roer, begint daar wat Melania aangaat toch langzaam verandering in te komen.

Melania steelt harten

Grappen met de pausTijdens de eerste reeks staatsbezoeken van president Trump in mei, hield Melania zich knap staande. Daar zijn vriend en vijand het wel over eens. Ze wond bijvoorbeeld de paus compleet om haar vinger, de twee stonden al snel te grappen ‘over wat ze Donald precies te eten gaf’.

Sowieso maakte ze duidelijk echt niet altijd Team Donald te zijn. Zo ging ze meermalen viral (zie onderaan) omdat ze hem geen hand wilde geven. Eerder al was er de video (ook hieronder te vinden) waarop ze hem een stoot gaf toen hij tijdens het Amerikaanse volkslied zijn hand niet op zijn hart legde. Het maakt allemaal dat de wereld langzaam opwarmt voor de ijskoningin van het Witte Huis.

Off the rackOok komt er steeds minder kritiek op haar modekeuzes. Al koopt ze alles nog altijd off the rack omdat veel designers er de neus voor ophalen. Ze kan het met haar modellenlijf hebben, dus geen man overboord. Bovendien is mode echt niet waar ze het over wil hebben, nu ze officieel in het Witte Huis woont.

Lees ook: Deze 10 designers willen first lady Melania Trump niet kleden (of juist wel)

Volgens insiders wil Melania meer en meer af van haar imago als modelvrouwtje. De komende maanden gaat ze zich daarom richten op haar favoriete goede doelen en hulpverlening voor kinderen. Het moet de goodwill kweken die ze binnen de first family zo hard nodig hebben. Want een ding is zeker: Donald gaat dat niet doen.

Handje vasthouden? Dachutnie!

Herkansing? Weer mis.

Vaderlandsliefde: letten we even op, Donald?