Rob de Nijs: 'Het gaat nooit meer iets beter'

Rob de Nijs: 'Het gaat nooit meer iets beter'

De Ziekte van Parkinson heeft hem in zijn gemene greep…

Deze zomer nam Rob de Nijs (79) op ontroerende wijze afscheid van het publiek. Hij lijdt al enige tijd aan de Ziekte van Parkinson en wil de tijd die hem nog rest doorbrengen met Henriëtte (inmiddels zijn fulltime verzorger) en zijn gezin.

Rob de Nijs: 'Het gaat nooit meer iets beter'

"Het is niet anders, ik heb die ziekte en die gaat van kwaad tot erger," zegt hij in Privé. "Nooit naar weer ietsje beter. Daar kun je verdrietig van worden en dat zijn we vaak genoeg, maar je moet er ook niet al te veel bij stilstaan en in plaats daarvan kijken wat je nog wel kan."

Rob de Nijs: 'Het gaat nooit meer iets beter'

Plannen maakt Rob niet al te veel meer. Met kerst wordt hij tachtig en En op Nieuwjaarsdag zendt Omroep MAX zijn afscheidsconcert in de Ziggo Dome uit. "Dat is op het goede moment gekomen, toen", zegt hij terugkijkend. "Deze week mag ik de beelden zelf zien en daar kan ik best met droge ogen naar kijken. Ik heb daarna niet meer gezongen, nee. Het zwarte gat waar iedereen zo bang voor was is uitgebleven, niet voor niets heet m’n laatste album: het is mooi geweest."

Foto's (c) Nouveau / DPG Media 2022

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in