Naomi Campbell maakt je wegwijs in Afrikaanse mode

Door Ella Vermeulen
Naomi Campbell maakt je wegwijs in Afrikaanse mode

'Er zijn hier rijzende sterren, ik ben echt onder de indruk.'

Voor de fashionwereld is 2020 een jaar dat zo ongeveer kan worden afgeschreven. Behalve dan in Afrika, waar steeds meer ontwerpers internationaal doorbreken.

Naomi Campbell vloog in haar hazmat-pak (niemand die haar daar nu nog om uitlacht...) naar Lagos voor Arise Fashion Week en was aangenaam verrast. "Er zijn hier rijzende sterren, ik ben echt onder de indruk. Covid-19 heeft veel creativiteit in mensen boven gebracht."

Arise had dit jaar de vorm van een social distancing talentenjacht, waarin dertig Afrikaanse ontwerpers onder de dertig hun collecties mochten laten zien aan een virtueel publiek.

De finalisten waren Lagos Space Programme…

Naomi Campbell maakt je wegwijs in Afrikaanse mode

… MmusoMaxwell…

… en de uiteindelijke winnaar Kenneth Ize die dit jaar zijn werk ook tijdens Paris Fashion Week showde. Ize kreeg een extra duwtje in de rug van Naomi, die in zijn show liep.

Naomi Campbell maakt je wegwijs in Afrikaanse mode

 "Mentorschap maakt deel uit van deze hele actie," zegt Campbell. "De wereld krijgt langzaam maar zeker oog voor de creativiteit en spending power van Afrika. Er is in het verleden een heel verkeerd beeld ontstaan van het continent en wat het aan creativiteit te bieden heeft. Nigeria is een van de grootste opkomende markten, heb daar oog voor. Mensen willen betaalbare, duurzame leuke kleding – dat is de richting waarin we moeten werken."

Foto's (c) Naomi Campbell

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in