Work that body! Vijf toptips om het vol te houden

Work that body! Vijf toptips om het vol te houden

Deze week is het eindelijk lente! Nu is alles weer goed. Hoewel, dat lijf van ons... Vijf toptips van trainers.

Nu de zon heus echt weer gaat schijnen en het vast en zeker warmer gaat worden, gaan we ook massaal weer aan ons lijf werken zodat we er in minder kleding ook leuk uitzien. De kunst is dan om het ook vol te houden. Hoe? Volgens deze vijf tips van trainers.

1 Stap voor stap

Personal trainer Latreal Mitchell: ‘Denk niet alleen maar: Ik ga afvallen, maar maak een duidelijk stappenplan.' Zo verzand je minder snel in halfbakken gelijn. Houd de stappen simpel en te doen. Zoals:*Bepaal dat je drie/vier keer per week naar de sportschool gaat*Vind een 5K trainingsplan dat je gaat volgen.*Bereid elke zondag de maaltijden voor de komende week voor.Schrijf ook alles op. 'Uit onderzoek blijkt dat kleine stappen grotere kans op resultaat geven.’

2 Kijk tv in de sportschool

Het idee erachter is om je ongezonde gewoonte (uren hangen voor de buis) om te wisselen voor een gezonde. Trainer Nicole Winhoffer: 'Volg je bepaalde series, maak er dan een gewoonte van om ze op de lopende band te kijken.' Echt plannen dus. Door de afleiding verlicht je het sporten en bovendien voorkomt het dat je gaat bingewatchen.

3 Stop met suiker

Ja, da’s een logische. Het gaat altijd een tijdje goed, maar dan krijgen we toch echt weer sweet cravings. Hoe houd je zo’n suiker detox enigszins vol? Mitchell: ‘Zorg dat je altijd vers fruit bij de hand hebt. Een andere goede optie is je thee zoeten met een beetje honing.’ Zo proef je toch wat zoets zonder te veel suiker.

4 Drink water

Houd je maar trek terwijl je toch al gegeten hebt, dan kan het ook ‘dorst in vermomming' zijn. Echt, soms denken we honger te hebben, maar moeten we eigenlijk drinken. Winhoffer raadt dan ook aan om altijd een fles water bij je te hebben. Zo voorkom je uitdroging en dat gevoel van trek. Maar weet: water is geen vervanger van voedsel.

5 Zoek een groepje

Samen houden jullie het makkelijker vol. Ga met vrienden of collega's een fitness challenge aan of zoek een online groep om je ervaringen mee te delen. En om steun bij te vinden op donkere momenten…

Succes!

Bron: Women’s Health