Michelle Obama haalt lekker uit

Michelle Obama haalt lekker uit

Naar alle vrouwen die op Trump stemden, that is. “Elke vrouw die tegen Hillary Clinton stemde, stemde tegen haar eigen stem”, sprak de voormalige first lady afgelopen week.

Ze hebben zich grotendeels teruggetrokken uit het publieke leven sinds ze niet meer in het Witte Huis wonen, maar als Michelle Obama gevraagd wordt ergens te spreken, laat ze nog wel van zich horen. Zo ook op een marketingconferentie in Boston.Bij de Amerikaanse verkiezingen vorig jaar stemde maar 54 procent van de vrouwelijke kiezers voor Hillary Clinton, 52 procent van alle blanke vrouwelijke stemmen ging naar Donald Trump. “Voor mij betekent dit dat je niet van je eigen stem houdt. Je houdt van wat je wordt opgedragen om van te houden”, zei ze. Toch zei ze ook te hopen dat Trump slaagt als president. “We willen dat hij succesvol is, omdat we in dit land wonen. Hij is onze commander in chief, hij is gekozen.”

MemoiresNu de Obama’s geen land meer leiden en geen wereldleiders meer ontvangen (Michelle over die jaren: “Barack droeg acht jaar lang dezelfde smoking en schoenen, en niemand heeft er ooit iets van gemerkt. Alle ogen waren altijd op mijn outfit gericht.”) hebben ze alle tijd voor het schrijven van hun memoires, die al voor veertig miljoen dollar zijn verkocht. Intussen was de huidige first lady Melania Trump afgelopen week samen met kinderen van een lokale vereniging aan het oogsten in de moestuin van het Witte Huis, die Michelle in 2009 heeft aangelegd om de Amerikanen ervan te overtuigen gezonder te gaan eten. Tóch een Obama-punt dat de Trumps wel in ere houden. “Ik geloof in gezond eten en moedig iedereen aan om veel groenten en fruit te eten. Het is onderdeel van gezond leven”, sprak de tuinierende Melania.