Hollywood-actrices zijn hypocriet, aldus Brigitte Bardot

Hollywood-actrices zijn hypocriet, aldus Brigitte Bardot

Sinds #metoo is de bewustwording van seksuele intimidatie groter dan ooit. Prima, vindt voormalig filmdiva Brigitte Bardot, maar die Hollywood-actrices zijn wel hypocriet.

Dat zijn nog eens boude uitspraken. Nou heeft Brigitte Bardot nooit een blad voor de mond genomen, maar aanleiding daarvoor is in dit geval het pleidooi van de (andere) Franse filmdiva Catherine Deneuve (74) voor flirten. Samen met 99 collega’s ondertekende ze een open brief waarin ze hun afkeer deelden tegen de golf van puritanisme die ons overspoelt sinds de Weinstein-affaire. ‘Er is nu soms sprake van een heksenjacht, terwijl mannen het recht en de vrijheid moeten hebben om te flirten’, aldus Deneuve en collega’s.

Hollywood-actrices zijn hypocriet, aldus Brigitte Bardot
De reacties op dat pleidooi waren niet mals, de dames zouden seksueel wangedrag goedpraten. Waarop Deneuve weer reageerde: ‘Er staat nergens in de tekst dat seksuele agressie goed is. Anders had ik die brief nooit ondertekend.’ Wel maakte ze haar excuses aan de slachtoffers van seksueel geweld.Bardot (83) reageerde in een interview met Paris Match dat het niet over vrouwen in het algemeen gaat, maar: ‘Veel actrices flirten met producenten om een rol te bemachtigen en zeggen daarna dan dat ze zijn aangerand.’ Zelf heeft ze nooit last gehad van seksuele intimidatie. ‘Ik vond het juist leuk om te horen dat ik mooi ben, of een leuke, kleine kont heb. Dat soort complimenten is prettig.’