Happy B-day, Ellen!

Happy B-day, Ellen!

Je zou het niet zeggen, maar Ellen Degeneres wordt vandaag zestig. De beminnelijke actrice, comédienne en presentatrice staat al jaren aan de entertainmenttop, en terecht. Een paar (foto) hoogtepunten.

Vorig jaar was het precies twintig jaar geleden dat Ellen uit de kast kwam en daar werd zowaar bij stilgestaan. Dat klinkt vreemd, maar destijds was het nogal een ding. Ellen had toen haar eigen tv-comedy Ellen en in die serie bekende haar tv-personage dat ze lesbisch was. Een enorm ding in Amerika, dat een waanzinnig goed bekeken aflevering en veel reacties wereldwijd opleverde. Twee weken eerder had Ellen in real life al bekend dat ze van vrouwen hield. Ze zat zelfs nog bij Oprah om erover te praten. 'Ik had geen idee dat het zo groot zou worden', zei ze toen. 'Ik vond eigenlijk dat mijn geaardheid niemand wat aanging, maar dan zou het lijken of ik er niet oké mee was. Maar ik schaam me niet om wie ik ben.' Na verschillende relaties is is Ellen inmiddels al veertien jaar samen met actrice Portia de Rossi (zie foto boven).

Humor & moedHoewel ze in verschillende films heeft gespeeld, is Ellen toch het meest beroemd geworden met de animatiefilm Finding Nemo, waaruit later Finding Dory voortkwam. En natuurlijk met haar immens populaire The Ellen Degeneres Show die al sinds de start in 2003 een hit is, waarin íedereen komt opdagen – ook de Obama’s – en waarmee ze enorm veel awards heeft binnengesleept. In 2016 kreeg ze een Medal of Freedom van president Obama, die onder andere zei: ‘Het is makkelijk om te vergeten hoeveel moed er twintig jaar geleden voor nodig was om een coming out te doen. Het was een ongelofelijke last om dat te dragen en om je carrière op die manier op het spel te zetten. Dat doen mensen niet vaak.’Heldin. En enorm geestig ook. We love her. Gefeliciteerd, Ellen!

Happy B-day, Ellen!
De comedy die een hoop stof deed opwaaien.
Happy B-day, Ellen!
Johnny Depp kwam langs in de show...
Happy B-day, Ellen!
En lachen met Jessica Simpson...
Happy B-day, Ellen!
Altijd in voor een geintje: Michelle Obama.
Happy B-day, Ellen!
Veel respect voor haar moed van Barack Obama.
Happy B-day, Ellen!
De selfies der selfies. Idee: Ellen Degeneres.