Futloos? Met deze 5 tips krijg je een energieboost

Futloos? Met deze 5 tips krijg je een energieboost

Met dank aan drukke feestdagen, een wild nieuwjaarsfeest en niet al te lekker weer heb je wellicht een energieboost nodig. Als oppeppertje zetten wij daarom een aantal tips op een rij. Zo voel je je in no-time weer fris en fruitig.

1. Frisse luchtKom van die bank af of kruip achter je laptop vandaan: ga naar buiten. Vijf minuten wandelen in de frisse lucht kunnen al wonderen doen. 

2. Veel drinkenWater, water en nog eens water. Als je weinig drinkt op een dag, word je moe. Het is daarom belangrijk om zeker acht glazen op een dag naar binnen te klokken. Een aantal glazen water voor thee vervangen mag natuurlijk ook!

3. Amandelen'Eet energie' in de vorm van amandelen. Koop een zakje ong

4. Appeltje voor de dorst Heel snel een boost nodig, eet een appel! Deze fruitsoort is rijk aan fructose, een natuurlijke suiker die het lichaam wakker maakt tijdens de dag. Daarnaast is de appel licht verteerbaar en een bron van vezels 

5. Snuffel aan een sinaasappelHet klinkt misschien gek, maar mensen knappen echt op van de geur van met name een sinaasappel, munt of kaneel. Duik met je neus in een sinaasappel, ruik aan een kaneelstokje of drink een kop muntthee dus.

Bron: Het Laatste Nieuws/Women'sHealthBeeld: iStock