Isa Hoes: 'Wat doet de overgang met je brein?'

Isa Hoes: 'Wat doet de overgang met je brein?'

Meer kennis over je hersenen = leuker leven.

Trekt de eindeloze lockdown ook een wissel op jouw geestelijke gezondheid? Brain Balance expert Charlotte Labee luidt de noodklok en roept zaterdag 20 maart 2021 uit tot Nationale Breindag: de dag waarop het belang van meer kennis over het brein centraal staat. "Het is nu harder dan ooit nodig onze mentale gezondheid te verbeteren," zegt ze. "En dat kunnen we doen door breinkennis te verspreiden en goed voor onze hersenen te zorgen.”

Isa Hoes: 'Wat doet de overgang met je brein?'

Initiatiefnemer Charlotte Labee

Juist nu kampen steeds meer mensen met een disbalans in hun brein. Het aantal brein gerelateerde ziekten zoals stress, overgewicht, burn-out, depressie en dementie neemt in schrikbarend tempo toe. Charlotte: “Een belangrijke oorzaak daarvan is levensstijl. Denk aan te veel stress, stilzitten, schermtijd, junkfood en te weinig slaap, ontspanning, beweging en gezonde voeding.”

Tijd voor veranderingDe cijfers zijn nog nooit zo schrijnend geweest. Ook steeds meer kinderen en jongeren ervaren soortgelijke klachten. Eén op de vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met een depressie en méér dan 50% van de Nederlanders heeft te maken met burn-outklachten.

Isa Hoes: 'Wat doet de overgang met je brein?'

Ruim 62% van de Nederlanders slaapt slecht en 85% van de millennials voelt zich op dit moment depressief. “Het is tijd voor verandering!” zo vindt Labee. “Ik maak me ernstige zorgen over deze situatie, maar weet dat wij samen de kracht hebben om het tij te keren.” 

Nationale BreindagVandaar dus Nationale Breindag, een online event met live Instagram Sessies. Tijdens deze livestreams gaat Charlotte in gesprek met diverse experts, topsporters, influencers, BN-ers en ervaringsdeskundigen en geven zij tips over het verbeteren van je eigen breinkennis. 

Zó ziet het programma voor Nationale Breindag eruit:10.00 uur Giel Beelen

Tips voor balans in je leven

11.00 uur Charlotte Labee

Alles over Brain Food en live koken.

12.00 uur Isa Hoes

Wat doet de overgang voor je brein?

13.00 uur Richard de Leth

Het belang van de leefstijl keuzes die je maakt en hoe dit mentale disbalans beïnvloedt.

13.30 uur Mark Tuitert

Hoe bereik je de top met je mindset?

14.00 uur Mischa Selis

Wat stress doet voor onze hersenen en daaruit voortvloeiend ziektebeelden en mentale disbalans.

14.30 uur Nicolette Kluijver

Wat ernstig ziek zijn betekent voor je mentale balans.

15.00 uur Marcia GoddardProgrammering van het brein.

16.00 uur Thijs LaunspachHet belang van mentale gezondheid. 

17.00 uur Anouk SmuldersSelfcare: zorgen voor jezelf en je hersenen.

19.30 uur Renee VervoornHet puberbrein: hoe ermee om te gaan?

20.30 uur Mark Schadenberg5 slaaptips om beter uit te rusten.

Isa Hoes: 'Wat doet de overgang met je brein?'

Labee roept iedereen op de dag 'geel te kleuren. want geel activeert ons brein en staat voor positiviteit, energie, optimisme, leren, wijsheid, ontwikkelen, groeien, veranderen en het stimuleert onze mentale activiteit.'  

Foto's (c) ANP, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in