Heb jij vandaag al gelachen?

Heb jij vandaag al gelachen?

De dagen worden korter, het waait en regent vaker, dus de files worden langer. Het mopperseizoen is weer aangebroken, terwijl lachen juist nu zo belangrijk is.

Kleine kinderen lachen de hele dag door, wel honderden keren per dag. Naarmate we ouder worden slinkt ons gevoel voor humor of blijdschap enorm; uit een Canadese studie blijkt een volwassene op gemiddeld nog maar achttien keer lachen per dag te zitten. En dat is niet schuddebuikend tot tranen toe niet meer bijkomen, glimlachen zit erbij inbegrepen. Shocking! En ongezellig. En ook ongezond, blijkt. Want lachen maakt het leven niet alleen leuker, het komt onze gezondheid ook ten goede. Daarom: vandaag beginnen en morgen op de werkvloer ook zeker meteen toepassen.

En wel hierom:*Heb je gevoel voor humor, dan heb je minder stress op de werkvloer.*Op diezelfde werkvloer vermindert het ook de eventuele hiërarchie en versterkt het de band met collega’s.*Bij het lachen komt onder andere beta-endorfine vrij, een immuunversterkend hormoon – dat komt je gezondheid ten goede.*Wie lacht, onthoudt de dingen beter op lange termijn, leert sneller, neemt makkelijker beslissingen en lost problemen beter op. Reden: de hersencapaciteit krijgt een boost.*Lachen maakt je blijer en zelfverzekerder omdat het seintjes naar je brein stuurt dat je iets leuk vindt. Geforceerd lachen blijkt zo zelfs te helpen.*Humor brengt lucht en kan het oplossen van conflicten vergemakkelijken.*Door humor te gebruiken, luisteren anderen beter naar je en kom je eerlijker over.*Het voorkomt een burn-out.

(bron: timemanagement.nl)