Er is een tweede veelbelovende afslankprik op komst

vrouw gewicht overgewicht weegschaal
© Getty Images

Er is hoop voor mensen met ernstig overgewicht die moeite hebben met afvallen: de afvalprik. Eerder las je al over Ozempic dat zo'n hype is in Amerika dat diabetespatiënten, waar het medicijn oorspronkelijk voor is bedoeld, er wel eens naast grijpen.

Een andere merknaam is Wegovy, beide injecties hebben semaglutide als werkzame stof. Die verlaagt het bloedsuiker, zodat je minder honger hebt en je je sneller verzadigd voelt. Je valt er gemiddeld 15% van je lichaamsgewicht mee af en dat is al een behoorlijke winst voor je gezondheid.

Tirzepatide

Er is een nog effectievere prik op komst: wie molecule tirzepatide inspuit, zal in anderhalf jaar tijd gemiddeld tot 25 procent van zijn gewicht verliezen. Farmabedrijf Eli Lilly zou met tirzepatide (merknaam Mounjaro) wel eens afslankgoud in handen kunnen hebben.

Leefstijl

In alle gevallen geldt overigens dat je het alleen via de huisarts of een specialist voorgeschreven kunt krijgen. Het dient slechts ter ondersteuning om af te vallen, daarnaast moet je er een gezonde leefstijl op nahouden wat betreft voeding, beweging en rust. Het is niet zo dat je met deze injecties ongestraft op pizza en patat kunt gaan leven, met tiramisu en een cocktail voor toe. Maar toch: alle kleine beetjes helpen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in