Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koning Charles pakt volgende week zijn koninklijke taken weer op

Het eerste bezoek zal plaatsvinden bij een kankerbehandelingscentrum.  

Koning Charles koninklijke taken

Vandaag kondigde Buckingham Palace aan dat koning Charles volgende week zijn koninklijke taken weer gaat oppakken. Na een periode van behandelingen zijn de artsen 'zeer bemoedigd' door de tot nu toe geboekte vooruitgang, waardoor ze de koning groen licht hebben gegeven voor het oppakken van zijn publieke taken.

Eerste bezoek

Het eerste bezoek na de diagnose van de koning, zal aankomende dinsdag plaatsvinden. Op deze dag zal hij samen met koningin Camilla een kankerbehandelingscentrum bezoeken, waar ze medische specialisten en patiënten zullen ontmoeten. "Het medische team is zeer bemoedigd door de tot nu toe geboekte vooruitgang en blijft positief over het verdere herstel van de koning", zo laat een woordvoerder van het Koninklijk Huis weten.

Dat de koning zijn koninklijke taken weer oppakt, betekent echter niet dat hij genezen is van kanker. De medische behandeling is dan ook nog niet volledig afgerond.

Drukke zomerplanning

De zomerperiode van de Britse royals staat meestal in het teken van een overvol schema. Zo vindt onder anderen Trooping the Colour in deze periode plaats, zijn er koninklijke tuinfeesten, is het weer tijd voor Royal Ascot en vond D-Day dit jaar tachtig jaar geleden plaats.

Of de koning deze koninklijke taken ook daadwerkelijk allemaal op zich gaat nemen, is nog maar de vraag. Zo liet een woordvoerder van het Koninklijk Huis weten: "Het plannen van de evenementen van Hunne Majesteiten in de zomer- en herfstperiode gaat gewoon door, hoewel er in dit stadium nog niets kan worden bevestigd of gegarandeerd. Alle toekomstige plannen blijven afhankelijk van het advies van de artsen op dat moment, met de nodige aanpassingen waar nodig om zo risico's voor het verdere herstel van HM tot een minimum te beperken."

Royalty
  • HELLO! Magazine, NU
  • NL Beeld