Doorzichtige mondkapjes zijn in opkomst.

Koen Vanden Driessche, kinderarts en infectioloog met een specialisatie in mondmaskers, spreekt klare taal in Knack. Volgens hem ‘is het heel belangrijk dat we een mondmasker dragen. Als iedereen dat consequent doet en goed doet, zijn er weinig andere maatregelen nodig om een epidemie tot stilstand te brengen. Mondmaskers zijn hyperefficiënt in de strijd tegen het coronavirus."

Article continues after the ad

Reden genoeg om ze te dragen, dus. Creativiteit te over in leuke kapjes als verlengstuk van je look. Bijkomend voordeel van de wasbare exemplaren is dat je veel afval voorkomt.

Voor doven en slechthorenden, die afhankelijk zijn van een blik op de mond van hun gesprekspartner om te kunnen communiceren, zijn er al maskers met een doorzichtig stuk, zoals ClearMask, een mondmasker met zo'n hoge beschermingsgraad dat de FDA (de Amerikaanse Keuringsdienst van medicinale zaken) het heeft goedgekeurd.

Iets minder high tech: SmileMask.

Sprayground heeft een masker met twee luchtkleppen met filters aan de voorkant. 

Veelbelovend is SeeUs95, een doorzichtig zelfklevend siliconenmasker. Het ziet er een béétje science-fictionachtig uit, maar het zou comfortabel dragen. Over de beschermende werking wetenschappelijk gezien nog weinig te zeggen, maar lipstick dragen is geen probleem. 

De overtreffende trap in dit alles? Maak kennis met de MicroClimate AIR helm met ingebouwd ventilatiesysteem uitgerust met HEPA filters. Ook verkrijgbaar in wit, opmaken is geen probleem, maar van deze gaat wel je haar plat zitten. Altijd wat… 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in