Edsilia Rombley en Kees Tol leiden je door de dieetjungle!

Welke pastasoort is beter als je gezond wilt afvallen? Waarom is het goed om koud af te douchen? Werken maaltijdshakes en andere zogenaamde wondermiddelen?

Het komt allemaal aan bod in Over Gewicht, het nieuwe programma van Kees Tol en Edsilia Rombley. Beiden zijn dol op eten, maar hechten ook veel belang aan een fit en gezond lichaam. In het onderzoeken ze wekelijks de feiten en fabels over alles wat met gezond afvallen te maken heeft. Elke aflevering ontmoeten Edsilia en Kees ook de blijkbaar onvermijdelijke BN’ers die inspiratie en tips geven. 

Article continues after the ad

Koolhydraten, goed of slecht?
In de eerste aflevering zoekt het duo uit wat er met je lichaam gebeurt als je koolhydraten mijdt. Edsilia bezoekt hiervoor de Vlaamse auteur en ‘ketogoeroe’ Julie van den Kerchove. Zij bereiden samen een keto lunch: avocado en zalm op courgettetoast. Julie eet namelijk nooit brood, pasta of rijst, voelt zich er goed bij en is ervan overtuigd dat het gezond is en je ervan afvalt. Het Voedingscentrum denkt daar anders over, zo ontdekt Kees. Wetenschapper Theo Niewold leert Kees het verschil tussen snelle en trage koolhydraten en wat de gevolgen zijn van een keto dieet op langere termijn.

Edsilia gaat ook langs bij een pastafabriek en leert dat Nederlanders pasta verkeerd eten. En Kees zwemt in open water met Olympisch kampioen Maarten van der Weijden om te kijken of je wilskracht kunt trainen, want dat is ook een dingetje bij een gezonde levensstijl. Zo belooft het duo je te leiden 'door de jungle van dieettrends, wondermiddeltjes, sportgoeroes en superfoods.'

Over Gewicht is vanaf woensdag 6 januari wekelijks om 21.30 uur te zien bij Net5.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in