Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Actueler dan ooit: ken je borsten

Steun Pink Ribbon, bestel de mooie armband! Aan de vooravond van borstkankermaand oktober kan worden vastgesteld dat er in de afgelopen anderhalf jaar minder borstkankerdiagnoses zijn gesteld. Helaas niet omdat er minder borstkanker is, maar door uitstel van (huis)artsbezoek, het tijdelijk stopze...

Actueler dan ooit: ken je borsten

Steun Pink Ribbon, bestel de mooie armband!

Aan de vooravond van borstkankermaand oktober kan worden vastgesteld dat er in de afgelopen anderhalf jaar minder borstkankerdiagnoses zijn gesteld. Helaas niet omdat er minder borstkanker is, maar door uitstel van (huis)artsbezoek, het tijdelijk stopzetten van de bevolkingsonderzoeken en het afschalen van de reguliere zorg.

Vroeg opsporen, betere kansen

Helaas krijgt nog steeds 1 op de 7 vrouwen te maken met borstkanker. Hoe eerder de symptomen van borstkanker worden onderkend, hoe beter de behandelresultaten!

Dus is het van groot belang dat vrouwen hun borsten leren kennen. En veranderingen aan en in hun borsten zelf voelen en zien. Daarom staat in borstkankermaand oktober staat dit superbelangrijke onderwerp centraal.

Leer je borsten kennen

Borsten ontwikkelen zich een leven lang. Daarom ben je nooit te jong of te oud om je borsten te leren kennen. Hoe zien ze eruit? Hoe voelen ze? Zodat veranderingen je sneller zullen opvallen. Pink Ribbon heeft de belangrijkste do's & dont's samengevat. Het is goed om te weten dat veel veranderingen geen kanker zijn. Maar wees wel alert en neem bij twijfel contact op met je huisarts.

(c) KWF

"Mijn boodschap is simpel," zegt Carla van Gils, directeur van KWF Kankerbestrijding/Pink Ribbon: "Mijn boodschap is simpel. Ik roep namens KWF / Pink Ribbon alle vrouwen van Nederland op om hun borsten te leren kennen. Wees alert bij veranderingen, het kan je leven redden."



De Pink Ribbon Armband 2021

De Pink Ribbon Armband is hét symbool om mensen met borstkanker te steunen. Je bestelt 'm hier.

Met de opbrengst worden essentiële onderzoeken gefinancierd. Dit jaar is de armband ontworpen door Blond Amsterdam. Pink Ribbon-roze met daarop de tekst ‘CARPE DIEM’: Pluk de dag. Pak je moment. Geniet van het leven en van de mensen om je heen. Geef steun en omarm.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in