Je voelt je ogen zwaaaaaar worden...

Een verzwaarde deken kennen we inmiddels, maar een verzwaard oogmasker is helemaal hét nieuwe ding voor een fijne nachtrust.

Article continues after the ad

Het werkt eigenlijk hetzelfde als zo'n deken, maar is kleiner en dus ook goedkoper (en makkelijker te handelen). Zo'n maskertje is gevuld met glazen kralen of iets anders zwaars wat optimale druk geeft. Daardoor komt er nóg minder licht binnen.

Het gevoel van vastgehouden worden

In de kern geeft een verzwaarde anything in bed het gevoel dat je vastgehouden wordt, of zoals dat in wetenschappelijke termen heet Deep Touch Pressure. Daardoor gaat je serotonine-niveau in de lift, waardoor je beter slaapt. Ook maakt je lichaam door dat 'vastgehouden' gevoel oxytocine aan, waardoor pijn en stress verdwijnen en je minder rusteloos wordt.

Alsof dat nog niet overtuigend genoeg is, zouden de maskers ook wel eens een wondermiddel kunnen zijn tegen hoofdpijn en migraine, omdat ze het voorhoofd, de oogspieren en het gezicht helpen ontspannen.

Op naar een betere nachtrust.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in