Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Margrethe blijkt een echte crea bea te zijn

De Deense koningin heeft een heus pauwengordijn ontworpen.

margrethe

Koningin Margrethe blijkt een creatieve kant te hebben. De Deense koningin heeft namelijk de handen uit de mouwen gestoken voor het pantomime theater in amusementspark Tivoli in Kopenhagen en een heus pauwengordijn ontworpen.

Speciaal kunstwerk

Vanaf heden hangt er dus een waar kunstwerk van de 84-jarige koningin in het pretpark in Kopenhagen. Het gordijn is speciaal ontworpen voor het 150-jarig bestaan van het park. "Het pantomime theater in Tivoli bestaat ongeveer 150 jaar en heeft bij deze gelegenheid een nieuw pauwengordijn gekregen, ontworpen door Hare Majesteit Koningin Margrethe 🦚", klinkt het op Instagram bij een reeks foto's van de tentoonstelling.

Vervolgens wordt uitgelegd hoe het gordijn precies is gemaakt. "Koningin Margrethe was vandaag aanwezig bij de viering van het Pantomime Theater, dat bekend staat om zijn bijzondere gordijn in de vorm van een pauwstaart. De staart is gemaakt van een bijzonder duurzaam type doek, dat volgens de tekeningen en instructies van Hare Majesteit op maat is gemaakt en handbeschilderd. De koningin heeft vooral groen, paars en blauwe vogelkleuren gebruikt voor het 32 vierkante meter tapijt."

Mankracht

Het bleek nog een behoorlijke klus om het kunstwerk te vervoeren. "In het begin van het gordijn was de pauw gemaakt van hout, waardoor zijn gewicht zo sterk toenam dat 13 mensen hem op en neer moesten rijden. Later hebben ze het opnieuw opgebouwd en doek gebruikt voor de staart", wordt uitgelegd in het bijschrift. Tijdens de tentoonstelling hoefden slechts vijf mensen de pauw op en neer te rijden toen het gordijn omlaag ging. Ha!

Het was overigens een drukke week voor de koningin. Op dinsdag was ze namelijk aanwezig bij een medailleceremonie voor ambachtslieden in het stadhuis van Kopenhagen, een Deense traditie die teruggaat tot 1867. Zal ze dan nu weekend hebben?

Royalty
  • Blauw Bloed
  • NL Beeld