Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De weekendtips van Nouveau

Waar moet je zijn dit weekend?

weekendtips

Nog geen plannen gemaakt dit weekend maar wel zin om erop uit te gaan? Nouveau tipt! Van nieuwe hotspots tot aan boeken, we zetten een aantal leuke tips voor je op een rijtje.

Nederlandse Dansdagen: beleef dans in alle verschijningsvormen

De Nederlandse Dansdagen vinden dit jaar voor de 27e keer plaats in Maastricht. Het feest van de Nederlandse dans zal weer gevierd worden in theaters, op bijzondere locaties in de stad, online, en vanuit de Danstent op het Vrijthof. Onder het motto ‘Dans met mij’ worden publiek, makers, gezelschappen, amateurs en professionals samengebracht om dans in alle verschijningsvormen te vieren. Van klassiek ballet tot hiphop, van grootmeesters tot aanstormend talent, van theater tot film en events voor een jong publiek.

De Nederlandse Dansdagen vinden plaats van vrijdag 4 tot en met donderdag 10 oktober 2024. Kaarten voor een deel van het programma gaan op 18 mei in de verkoop. Het volledige programma wordt op 26 augustus bekendgemaakt, waarna op 31 augustus de verkoop van het gehele festivalprogramma start. Zie nederlandsedansdagen.nl.

Leestip: DIT IS GEEN BOEK VAN EEN MEISJE ZONDER ARMEN & BENEN

‘Je herkent me vast aan m’n ogen’ is een gevleugelde uitspraak van presentatrice en programmamaker Eva Eikhout, die geboren is met het FFUsyndroom waardoor haar armen en benen korter zijn. Openhartig en met veel humor neemt ze je mee in haar leven, van werk en dates tot pgbfrustraties.

Geniet bij Tea Time in Echten

Ga je dit weekend de paden op, de lanen in, en wellicht wel genieten van de prachtige omgeving in de noordelijke provincies? Dan mag een bezoekje aan de statige witte villa van Tea Time in het Drentse Echten niet ontbreken. Je kunt deze pittoreske tea room het beste omschrijven als ‘een stukje Engeland in Drenthe’.

Bezoek Art on Paper

Aankomend weekend staat de vierde editie van de gerenommeerde Art on Paper Amsterdam centraal in het levendige culturele hart van Westergas. Verscholen in de iconische Gashouder zullen ongeveer 45 galeries, zowel opkomende als gevestigde namen, eigentijdse wonderen onthullen—allemaal prachtig geweven, geëtst of geschilderd op papier.

Wanneer:
Donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei.

Waar:
Gashouder | Klönneplein 1, Amsterdam.

Kijktips

Benieuwd naar wat er nog meer te bekijken is? Streamingdiensten hebben hun aanbod weer uitgebreid. Op Netflix kijk je de comedy Little Fockers, het derde seizoen van realityshow Selling The OC en het eerste seizoen van de serie Postcards. Op Videoland kijk je nu het begin van het vierde seizoen van Echte Gooische Moeders en het alweer zeventiende seizoen van Married at First Sight USA. Op Prime Video stream je nu de langverwachte romantische film The Idea of You en het derde seizoen van Clarkson's Fram.

Lifestyle
  • NL Beeld