Wordt Camilla koningin?

Wordt Camilla koningin?

Koningin Camilla. Volgens een insider krijgt de Duchess of Cornwall als prins Charles ooit de troon bestijgt ook echt de titel koningin. En dat zorgt natuurlijk voor ophef.

Vechten voor de titelAls koningin Elizabeth afstand van de troon doet of komt te overlijden, wordt Charles de nieuwe koning van Groot-Brittannië. Dat hij dat graag wil doen met zijn echtgenote aan zijn zijde is niets nieuws. Maar dat hij nu echt vecht voor haar titel, dat doet flink stof opwaaien.

De kroonprins zou al tijden stiekem campagne voeren binnen het koningshuis voor de titel van Camilla, zo deelt een bron met de Britse krant The Daily Star. Camilla stond er altijd op om Princess Consort als titel te krijgen, maar Charles zou nu op zijn strepen zijn gaan staan.

Wordt Camilla koningin?

AcceptatieZijn moeder Elizabeth zou geen fan zijn geweest van het idee, maar zou de laatste jaren langzaam zijn opgewarmd voor Camilla. In 2016 liet Elizabeth de echtgenote van haar zoon toe tot de Privy Council, volgens velen een teken dat ze nu echt geaccepteerd is binnen het koningshuis.

Wel maken medewerkers van Charles zich druk over de publieke perceptie: accepteert het Britse volk Camilla wel als koningin? Uit een peiling in 2015 bleek dat 55 procent van de Britten vindt dat Camilla een andere titel moet krijgen. Dat percentage zou in de laatste twaalf jaar overigens zijn afgenomen.

Wordt Camilla koningin?