• Royalty

Prins Harry heeft nu twéé vage banen

Prins Harry heeft nu twéé vage banen

Plus: een vriendelijk standje van prins Albert.

Er moet brood op de plank komen, dus kudos dat prins Harry als royal ZZP'er aan de slag gaat bij twee bedrijven, maar wat gaat hij nu precies doen?

Deze week werd bekend dat hij al twee maanden werkt voor Amerikaanse start-up Better Up, een organisatie die gespecialiseerd is in coaching en geestelijke gezondheid.

Het is er een dolle millennialboel: de baas geeft speeches in een ruimtepak en er zijn feestjes waarbij iedereen een onesie draagt.

De prins heeft er de functie van 'Chief Impact Officer', iets waar het Commentariaat op Twitter het een en ander van vond. Hij kreeg er een speciaal visum voor 'voor mensen met buitengewone vaardigheden', dus dat belooft wat.

Prins Harry heeft nu twéé vage banen

"Ik wil het leven van mensen echt verbeteren", vertelde Harry, die zich al jaren inzet voor mentale gezondheid. "Goede coaching biedt eindeloze mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, meer bewustwording en het leiden van een gelukkiger leven."

Prins Harry heeft nu twéé vage banen

Daar hangt wel een prijskaartje aan: na de eerste sessie dien je voor verdere coaching rond je 'Growth Mindset power level' een BetterUp abonnement te nemen van 499 dollar per maand. En ze mogen 'm dan wel Harry noemen, het bedrijf meldt wel nadrukkelijk de Sussex-titel, iets wat Harry's nichtje prinses Beatrice, ook werkzaam in het bedrijfsleven, toch iets subtieler aanpakt.  

Prins Harry heeft nu twéé vage banen

Daarnaast is Harry de komende zes maanden betrokken bij een nieuw onderzoek naar desinformatie in Amerika op het internet en in de media. Harry wordt een van de vijftien commissarissen van de Commission on Information Disorder van het Aspen Institute, een organisatie die zich bezighoudt met humanitaire studies. In zijn parttime rol zal de prins, die vaker zijn zorgen heeft geuit over onjuiste informatie in de media en online, bij vergaderingen aanwezig zijn. Wat Harry verder zal doen en welke vergoeding er tegenover staat, is niet bekendgemaakt.

Intussen liet prins Albert zich bij de BBC uit over het interview van de Sussex'jes met Oprah: "Het is een moeilijke situatie waar ze in zaten. Ik snap heel goed dat er enorm veel druk op hen stond, maar ik denk wel dat dit soort zaken binnen de familie gehouden moeten worden. Dit is niet iets wat zo publiekelijk gemaakt zou moeten worden,” aldus Albert.

Prins Harry heeft nu twéé vage banen

Albert en Harry bij de Rugby World Cup 2019 Finale

"Nogmaals, ik begrijp dat ze het lastig hebben gehad, maar niemand heeft er belang bij om dit zo te openbaren. Er zijn alleen maar verliezers in deze zaak. Ik hoop dat Harry de wijsheid in pacht heeft om de juiste beslissingen te maken."

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in