Nog nooit zo openhartig: Dit was Máxima's jaar

Nog nooit zo openhartig: Dit was Máxima's jaar

Ze combineert haar werk met een druk gezinsleven en weet er dan ook nog altijd geweldig uit te zien. Het kon niet uitblijven: Máxima moest en zou onze vrouw van het jaar worden. Zo zag haar 2017 eruit…

Thailand, Singapore, Nigeria, Argentinië, New York, Mexico en Portugal. En dat in minder dan een half jaar tijd. Ruim 160.000 kilometers legde koningin Máxima (46) sinds de zomervakantie af. Dat is vier keer de wereld rond. O, en dan was ze in diezelfde periode ook nog eens ruim dertig keer op Nederlandse bodem te bewonderen bij verschillende events.

Máxima heeft wel een paar weken kerstpauze verdiend na een – letterlijk - veelbewogen 2017. Een jaar van grote hoogtes en diepe dalen, waar ze zich met de stijl, smaak en substantie die we van haar gewend zijn, doorheen sloeg.

Bitterzoet familiejaar 

Het was feest op de Eikenhorst in de maand april. Willem-Alexander werd vijftig en dat werd goed gevierd. Zowel met als zonder landgenoten. Want na zijn veelbesproken televisie-interview en het grote verjaardagsdiner togen de Oranjes samen met de Zorreguieta’s naar Salzburg om als familie feest te vieren.

Het zou de laatste familietrip worden waar Jorge Zorreguieta bij was. Hij overleed op 8 augustus op 89-jarige leeftijd aan de lymfeklierkanker waar hij al jaren onder leed, met Máxima en zijn andere dochters en zoons aan zijn zijde. Zij had op stel en sprong haar zomerverblijf verlaten om afscheid te nemen van haar vader. 

Als donderslag bij heldere hemel kwam het verlies niet. Maar het werpt wel een schaduw over een verder mooi privéjaar. Dochter Alexia (12) ging in september voor het eerst naar de middelbare school. Er waren mooie reizen, naar verluidt een - dus ingekorte- zomer in Griekenland, en na het overlijden van haar vader een prachtige familietrip naar het Argentinië dat Máxima nu vast nog erger mist dan voorheen.

Haar dochters en liefhebbende echtgenoot schaarden zich om Máxima heen. De Argentijnse pers kon het gezin nergens vinden. Even helemaal van de radar verdwenen, met alleen haar dierbaren om zich heen.

Openhartig interview

Hoe hecht de band tussen Máxima en Willem-Alexander precies is, na achttien jaar samen, bleek ook wel toen de twee zich dit jaar openhartig uitspraken over hun huwelijk. ‘Ze betekent uiteindelijk alles voor mij,’ sprak de koning zacht tijdens zijn interview met Wilfried de Jong op 26 april dit jaar. ‘Mijn geluk thuis, mijn kinderen: alles heb ik dankzij haar. Maar ze is ook een maatje, een sparring partner. Ze is gewoon een heel bijzondere vrouw, die ik met heel veel geluk ontmoet heb. En nog groter is het geluk, dat zij haar leven met mij wil delen.’

Máxima was tijdens de zomershoot aan de Kagerplassen al even liefhebbend. ‘Hij zit nog altijd vol energie en vol humor,’ meldde ze liefhebbend op de vraag of Willem-Alexander anders is, nu hij vijftig is. ‘We delen dezelfde passies, zeker ook de passie voor ons werk. Dat doen we als team en dat is heel fijn.’

Meer over Máxima's jaar, haar werk en haar outfit. Lees je nu in Nouveau, waar onze Koningin onverminderd schittert op de cover.

Nu in de winkel:

Nog nooit zo openhartig: Dit was Máxima's jaar

Beeld: Anneke Janssen, Hollandse Hoogte. Beeld cover: Erwin Olaf