Nog meer Amerikaanse royals

Nog meer Amerikaanse royals

Meghan Markle maakt deel uit van een aloude koninklijke traditie: menig prins en koning trouwde namelijk met een Amerikaanse. Een overzicht.

Marie-Chantal Miller, kroonprinses van GriekenlandJe bent een socialite of je bent het niet. Marie-Chantal Miller was het schoolvoorbeeld, als dochter van de man achter het duty free winkelen op luchthavens. Het verbaasde dan ook niemand dat zij een kroonprins (Pavlos) om haar vinger wist te winden.

Nog meer Amerikaanse royals

Kendra Spears – prinses Salwa Aga KhanModel Kendra Spears stond ooit op de cover van Elle en de Chinese Vogue, en bewandelde de catwalk voor merken als Marc Jacobs en Dolce & Gabbana. Tot ze op een feestje prins Rahim, de oudste zoon van de imam van de Shia Imami Ismaili-moslims, tegen het lijf liep. De twee trouwden in 2013.

Nog meer Amerikaanse royals

Rita Hayworth – consort van prins Aly Aga KhanJa, nóg een Aga Khan. Kendra was niet de eerste Amerikaanse die in de Khan-clan trouwde. De opa van prins Rahim trouwde in 1949 met actrice Rita Hayworth. Die twee ontmoetten elkaar, heel chique, tijdens een feestje aan de Franse Rivièra. Ze kregen een dochter (Rita had ook al een dochter met regisseur Orson Welles), maar in 1953 liep het huwelijk alweer op zijn einde en keerde Rita terug naar Hollywood.

Nog meer Amerikaanse royals

Wallis Simpson – de vrouw die het Britse koningshuis bijna brakEen donker hoofdstuk in de Britse royalgeschiedenis: koning Edward VIII verkoos de gescheiden Wallis boven de troon. Waardoor zijn broer Albert de honneurs waar moest nemen. Een smet op de reputatie van het koningshuis, want scheidingen waren in die tijd (1936) nog écht not done. De twee woonden de rest van hun levens in Frankrijk, ver weg bij de royal family.

Nog meer Amerikaanse royals

Grace Kelly – prinses van MonacoDe bekendste van alle Amerikaanse prinsessen: filmster Grace Kelly trouwde in 1956 met prins Reinier van Monaco nadat ze elkaar in Monaco ontmoeten tijdens een fotoshoot.

Nog meer Amerikaanse royals

Lisa Halaby, koningin Noor van JordaniëLisa studeerde architectuur aan Princeton, en kreeg een klus aangeboden door de nationale luchtvaartmaatschappij van Jordanië. Op een feestje van die opdrachtgever ontmoette ze koning Hoessein, die net als onze koning als piloot bijkluste. In 1978 werd Lisa de koningin van Jordanië, en al snel won ze alle harten.

Nog meer Amerikaanse royals