• Royalty

Máxima ziet effect van haar inzet in Washington voor de VN

Máxima ziet effect van haar inzet in Washington voor de VN

Koning Willem Alexander stipte het al even aan tijdens de Koningsspelen vrijdag: Máxima had andere verplichtingen. Ze bracht een bliksembezoek aan Washington als speciale pleitbezorger van de VN. Ze woont daar de voorjaarsvergadering van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds bij.

 De Instagram-account van het Koninklijk Huis deelde dit bijzondere kijkje achter de schermen; Máxima in het vliegtuig op weg naar Washington.

Máxima woonde ook nog een paneldiscussie bij met regeringsvertegenwoordigers en vertegenwoordigers uit de private sector.

Effect

Donderdag werd al bekend dat haar inspanningen voor de Vereningde Naties de laatste jaren effect hebben gehad. Wereldwijd is het aantal mensen dat op een of andere manier toegang heeft tot financiële diensten gestegen.

In 2011 was dat nog 51 procent en nu is het 69 procent. Koningin Máxima is sinds 2009 voor de Verenigde Naties actief om overal in de wereld regeringen aan te zetten om financiële diensten toegankelijker te maken.

Máxima was drie dagen in de Verenigde Staten. Op het programma stond verder onder meer een keynote-speech bij de UN Foundation en een vergadering met haar vaste klankbordgroep, de ‘Reference Group’. Zaterdag vertrok ze weer.

Een paar drukke dagen weer!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bron: ANP. Beeld: ANP ROYAL IMAGES ROBIN UTRECHT