• Royalty

Máxima ontmoet Rania

Máxima ontmoet Rania

Er lopen vandaag en morgen twee prachtige koninginnen door ons land: Máxima en Willem-Alexander hebben (voor het eerst!) het koningspaar van Jordanië op bezoek.

Ons koningspaar verwelkomde koning Abdullah en koningin Rania tegen het middaguur met veel fanfare op Paleis Noordeinde, en heeft een stevig programma gepland staan voor het tweedaagse officiële bezoek. Vanmiddag splitsen de mannen en de vrouwen zich op om het meeste uit hun tijd in Nederland te halen.

Máxima ontmoet Rania

Eerst bezoeken ze gezamenlijk het Haagse theater Diligentia voor een ontmoeting met studenten. Daarna gaan Máxima en Rania naar het Gemeentemuseum Den Haag voor een rondleiding langs de werken van Piet Mondriaan. De koningen gaan naar een rondetafelgesprek over contraterrorisme.

Het is de eerste keer dat Máxima en Rania - twee stijlkoninginnen bij uitstek - elkaar via officiële weg ontmoeten. Ze waren wel allebei bij het huwelijk van kroonprinses Victoria van Zweden, in 2010. Koning Abdullah ging in 2014 in Nederland op bezoek bij ons koningspaar, maar nam toen zijn echtgenote niet mee. Eigenlijk zouden de royals uit Jordanië in november al op bezoek komen, maar dat werd toen om onduidelijke redenen uitgesteld.

Vanavond schuift het viertal aan voor een chique en vast ook fashionable diner op Noordeinde. We kunnen de foto’s bijna niet afwachten.

Beeld: Hollandse Hoogte