Máxima ontmoet Merkel en Prins William in Davos

Máxima ontmoet Merkel en Prins William in Davos

Koningin Máxima heeft een drukke agenda vol overleggen deze dagen in het Zwitserse Davos. Het overleg met Angela Merkel en prins William was een klein hoogtepuntje tijdens het event.

Naast de koningin is er nog meer Nederlands bloed in Davos met de aanwezigheid van prins Jaime. In zijn nieuwe hoedanigheid als speciaal adviseur van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR spreekt hij met Young Global Leaders over vluchtelingen.

Lees ook: Máxima in Davos, druk, druk, druk

Ook premier Mark Rutte is woensdag en donderdag met een aanzienlijke Nederlandse delegatie in het Zwitserse Davos voor de jaarlijkse top van de wereldwijde economische elite.

Ministers Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Wopke Hoekstra (Financiën), Bruno Bruins (Medische Zorg) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) zijn ook aanwezig.

Opvallende afwezige is president Donald Trump. Door de 'shutdown' in de Verenigde Staten heeft hij andere prioriteiten, net als de Britse premier May en de Franse president Macron.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in