Máxima in tranen in Soest

Máxima in tranen in Soest

Majesteit hield het dubbel niet droog tijdens 'Máxima Open Air'.

Het was er niet écht weer voor, maar voor haar muzikale middag sloot koningin Máxima aan bij Openluchttheater Cabrio in Soest. Ze was daar om tien jaar Méér Muziek in de Klas te vieren.

De laatste dagen staan voor HM volledig in het teken van haar 'eigen' stichting, een verjaardagscadeau van en voor Máxima's veertigste verjaardag dat moet leiden tot meer muziekonderwijs op Nederlandse scholen.

Máxima in tranen in Soest

In Soest werd HM ontvangen door maar liefst VIER burgemeesters, maar wel de leukste burgemeesters ooit: de kinderburgemeesters van Stichtse Vecht, Zeist, de Bilt en Haarlem.

Máxima in tranen in Soest

Nou heeft Máxima natuurlijk een zwak voor kinderen, al helemaal voor kinderen die muziek maken, maar hoezeer de kinderen in Soest haar wisten te ontroeren, zal ook HM overvallen hebben. Ze moest zelfs de zakdoekjes uit haar tas vissen (toch handig dat ze er altijd eentje bij zich heeft!) na een zoet felicitatiefilmpje. Aaah.

Er werd saxofoon gespeeld, er waren gedichten en Jeroen van de Boom trad ook nog op. Het gaf haast een festivalgevoel, zo buiten in de openlucht. Inclusief typisch Hollands festivalweer.

Máxima in tranen in Soest

Zondag is er nog een concert ten gelegenheid van de verjaardag van Majesteit. Ook daar doet Jeroen van der Boom aan mee, naast andere bekende Nederlandse namen (inclusief Carel Kraayenhof). Koningin Máxima: een leven vol muziek is te zien op 16 mei om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in