Máxima favoriet bij Françaises

Máxima favoriet bij Françaises

Het populaire Franse royaltyblad Paris Match vroeg lezers om te stemmen op hun favoriete royal en onthulde wat wij natuurlijk al lang weten: Máxima is de leukste.

In de categorie ‘favoriete prinses, duchess of koningin’ kwam onze koningin op de nummer één-positie binnen. Victoria van Zweden werd tweede, en Letizia van Spanje was de op twee na populairste van de vrouwelijke royals. Kate Middleton was nummer vier, en Rania van Jordanië nummertje vijf.

De herenBij de mannen deed ons koningshuis het minder, maar evengoed eindige Willem-Alexander wel in de top vijf (op de vijfde plek). Koning Felipe van Spanje is het meest populair, op de voet gevolgd door prins William, prins Harry en prins Carl Philip van Zweden.

Oranje (bijna) boven(aan)!Qua koningshuizen scoorden de Nederlanders goed bij de Fransozen. Zij gaven aan de Windsors de leukste royals te vinden, en daarna de Oranjes. De Spanjaarden werden als derde genoemd. Overigens was Monaco (vanzelfsprekend populair bij Paris Match, zo’n beetje het lijfblad van prinses Charlene) uitgesloten van deelname omdat dat een prinsdom is.

Máxima favoriet bij Françaises