Mabels nieuwe leven

Mabels nieuwe leven

Ter gelegenheid van haar 49e verjaardag (vrijdag) werpen we een blik op het leven van Mabel van Oranje anno 2017.

Haar verjaardag zal nooit meer een onbekommerde dag zijn. Die is namelijk op 11 augustus. En 12 augustus zal voor altijd de dag zijn waarop ze, samen met haar familie en dochters Luana (12) en Zaria (11) Friso definitief verloor. De datum waarop hij in 2013 – anderhalf jaar na zijn skiongeluk – kwam te overlijden op Paleis Huis ten Bosch.

Kleine geluksmomentenToch heeft de prinses zich sinds het drama rondom haar geliefde Friso ontzettend weerbaar getoond. Nog steeds wordt ze regelmatig aan de zijde van prinses Beatrix gezien (bij een feest voor het Noorse koningspaar bijvoorbeeld), altijd stralend lachend. “Heel langzaam merk ik dat de dagen afnemen waarin het verdriet overweldigend is”, zei ze in 2014 over haar kijk op haar leven zonder Friso. “Er zijn weer kleine geluksmomenten.”

Mabels nieuwe leven
Mabels nieuwe leven

Niet alles is veranderdHoe ingrijpend haar leven in de laatste vijf jaar ook veranderd is, sommige dingen zijn hetzelfde gebleven. Zo woont ze nog altijd met haar meiden in het chique West-Londense Hammersmith, in het huis dat ze samen met Friso kocht toen ze in verwachting was van Luana.  Ook is ze nog altijd verbonden aan The Elders, waar ze tot Friso’s ongeluk directeur was. Tegenwoordig is ze lid van de adviesraad van deze en andere liefdadigheidsinstellingen.

Mabels nieuwe leven

LiefdesmysterieRondom haar liefdesleven bestaat beduidend meer mysterie. Vorig jaar werd Mabel door verschillende bronnen gelinkt aan de Franse miljonair Arpad Busson (54), de ex-man van supermodel Elle Macpherson (met wie hij twee zoons heeft) en ex-verloofde van actrice Uma Thurman, met wie hij een dochter heeft. Of ze ook dit jaar samen met hem haar verjaardag beleeft, lijkt de vraag: in Frankrijk gaan al een tijdje geruchten dat het over en uit is.