Koningin Máxima niet aanwezig bij NLdoet

Koningin Máxima niet aanwezig bij NLdoet

Koningin Máxima vergezelt de koning dit jaar niet bij zijn bijdrage aan NLdoet. Ze heeft namelijk afgelopen week een kleine, geplande medische ingreep ondergaan, dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). 

Máxima moet nog even rust houden. Om wat voor ingreep het gaat, is niet bekend. Verwacht wordt dat de koningin volgende week weer aan het werk gaat, zo laat de RVD weten.

NLdoet

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt vandaag en morgen plaats. De organisatie is in handen van het Oranje Fonds en duizenden organisaties in het land. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Beschermpaar

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. De koninklijke familie doet ook elk jaar mee aan NLdoet.

Darminfectie

Máxima werd afgelopen november geveld door een darminfectie. De koningin moest enige tijd rust houden en zegde onder meer een reis naar Tanzania af. 

Bronnen: koninklijkhuis.nl, NLdoetBeeld:ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in