Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Máxima heeft schattig onderonsje met basisschoolleerlingen tijdens streekbezoek

Het koningspaar bezocht gisteren de Groningse plaatsen Winsum, Zoutkamp, Noordpolderdijk, Stedum en Bedum. 

Máxima

Gisteren brachten koning Willem-Alexander en zijn vrouw koningin Máxima een streekbezoek aan het Hogeland in Groningen. De royals spraken, schudden handjes en maakten selfies met de vele toeschouwers die op deze happening afkwamen. Dit leidde tot een aantal schattige onderonsjes tussen de koningin en wat basisschoolleerlingen.

Gezellige sfeer

Gistermiddag bracht ons koningspaar een bezoek aan Winsum, Zoutkamp, Noordpolderdijk, Stedum en Bedum. De zon straalde helder aan de hemel, wat zorgde voor een vrolijke, gezellige sfeer. Langs de straten stonden talloze mensen verzameld, in de hoop een glimp van de vorst en vorstin op te vangen.

NL Beeld

Het koninklijk paar begon met een bezoek aan mini-samenleving de Tirrel in Winsum, hier werden ze vol enthousiasme ontvangen door de bewoners en basisschoolleerlingen.

NL Beeld
NL Beeld

Blauw Bloed weet te melden dat één van de leerlingen de koning een hand schudde en vervolgens tegen Máxima zei: "Jou wil ik ook een hand geven." Waarop Máxima lachend naar het meisje toe kwam. "Ik heb jou gezien op tv op 4 mei. Je legde toen een krans." Máxima knikte instemmend. "Het is één van de mooiste momenten van Nederland", deelde de koningin.

Warm welkom

Het bezoek aan het Hogeland stond in het teken van het bespreken van cultuur- en natuurhistorisch erfgoed, de kansen en uitdagingen in de agrarische sector, de visserij en de leefbaarheid in de streek. Hoewel dit natuurlijk uiterst serieuze onderwerpen zijn, heerste er een feestelijke stemming onder de inwoners. Er stonden dan ook in grote getallen mensen van jong tot oud langs de kant om contact te maken met het koningspaar

De koningin straalt en maakt een praatje met zoveel mogelijk omstanders. In bovenstaande video neemt ze een bosje bloemen aan van één van de basisschooleerlingen. "Wat heb jij mooie bloemen voor mij uitgezocht hé? (...) Je ziet er heel mooi uit!", zegt Máxima enthousiast tegen het jongetje.

Royalty
  • Blauw Bloed
  • NL Beeld