Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sportieve royal: dít doet koningin Máxima graag in haar vrije tijd

Singer-songwriter Flemming wist deze informatie bij haar los te peuteren tijdens de Uitblinkerslunch. 

Máxima

Vorige week stond er weer een heel bijzonder evenement op de planning voor ons koningspaar. Op dinsdag lunchten koning Willem-Alexander en koningin Máxima namelijk met zogenaamde 'Uitblinkers'. Dit zijn mensen die het afgelopen jaar erkend zijn om hun uitzonderlijke prestaties.

Uitblinkerslunch

Één van de meest bijzondere aangelegenheden voor onze Oranjes moet wel de terugkerende Uitblinkerslunch zijn. Tijdens dit speciale moment gaat het koningspaar namelijk tafelen met mensen die om de meest uiteenlopende redenen tot Uitblinker benoemd zijn. Zo heeft menig topsporter op deze manier al mogen lunchen met de Oranjes, zijn verscheidene zakenlui zo in het zonnetje gezet, en zitten celebs en wetenschappers naast elkaar aan tafel bij de royals.

Flemming

Het overkomt gemiddeld twee of drie keer per jaar een stuk of 25 lucky landgenoten dat ze een uitnodiging krijgen van Paleis Noordeinde. Dit keer kregen zelfs 28 van hen de vraag of ze wilden komen lunchen met de koning en de koningin.

Ook singer-songwriter Flemming mocht de afgelopen editie van de Uitblinkerslunch een vorkje meeprikken met het koningspaar. Hij kreeg een uitnodiging omdat hij dit jaar de Edison Pop 2024 won, een bijzondere prestatie. Aan RTL Boulevard vertelt hij dat hij tijdens de lunch gezellig heeft zitten kletsen met niemand minder dan koningin Máxima. "Ik zat aan tafel met Máxima, superlieve vrouw", aldus Flemming. "Het is gewoon heel erg leuk om hen ook wat beter te leren kennen."

Buiten zwemmen

Volgens Flemming is de koningin 'heel erg geïnteresseerd in iedereen', de vraag over wat zíj graag doet in haar dagelijks leven vond ze echter ook heel leuk. Zo deelde Máxima een hobby die wij niet zo 1, 2, 3 bij onze koningin verwacht hadden. Ze onthulde namelijk dat ze graag buiten zwemt als het niet te koud is. Sportief hoor, Max!

Vragen of de koninklijke familie naar zijn muziek luistert, vond de singer-songwriter net een brug te ver gaan. Al geeft hij wel toe: "Dat zou wel heel leuk zijn."

Royalty
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld