Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zo houdt koningin Máxima haar hoofd koel op warme dagen

Want laten we eerlijk zijn: de hoogheid heeft het doorgaans veel zwaarder bij hoge temperaturen.

Máxima

Het is warm, dus doen we vandaag allemaal ons best om er zo menselijk mogelijk uit te blijven zien. Koningin Máxima moet geregeld véél netter voor de dag komen dan wij bij tropische temperaturen en daarom een lesje van de queen herself.

Waaiers zijn dé musthave van de zomer

NL Beeld / Patrick van Emst

Hare Majesteit heeft een enorme collectie, maar normaliter zie je zelden iemand met een handwaaier in Nederland. Gek eigenlijk, want het is een kleine en ideale hulp bij zweetsnorren, plakkerige voorhoofden en in situaties waarin je denkt: 'Kan er dan echt geen zúchtje wind staan?'. Geen wonder dat de waaier in het buitenland al flink terrein wint. In Nederland scoor je 'm het makkelijkst online.

Hoedje erbij

NL Beeld / Patrick van Emst

Het oogt misschien warm, een hoed op je hoofd op een warme dag. Maar een goed ademende hoed van hoge kwaliteit zoals Máxima ze graag shopt, houdt het hoofd juist letterlijk koel. Gecombineerd met een losse jurk en een waaier (zoals op de eerste foto op de snikhete Filipijnen) is het een keurig plaatje en ongeveer zo luchtig als je het gaat houden als je de hele dag op pad bent.

Zweetproof make-up

NL Beeld / Patrick van Emst

Majesteit doet meestal haar eigen make-up, dus ze weet een dingetje of twee over sweat proof opmaken. Je zal op een hete dag maar naar een chique gelegenheid moeten. Máxima's geheim: een lichte foundation, een goed setting powder, een setting spray, een flinke nadruk op oogmake-up (die minder wegsmelt dan foundation) en een clutch vol blotting papers.

Wit dragen

NL Beeld / Patrick van Emst

Warm is het toch wel, ongeacht wat je draagt. Maar in wit voel je je toch net even iets frisser dan in een donkere kleur. Je moet het wel even durven, helemaal tijdens een etentje of borrel, maar psychisch doet de kleur wit een heleboel met de oververhitte mens.

Slim shoppen

NL Beeld / Patrick van Emst

Dat doet Máxima bij het Australische Zimmermann, dat grossiert in chic ogende jurken voor warm weer. Dat kennen ze natuurlijk, Down Under. Met de juiste materialen, een fijne snit en een kek printje kom je een heel eind. Ademend is natuurlijk ook hier een kernwoord. Heel betaalbaar is het merk niet, maar als wij regelmatig extreem toonbaar de hitte in moesten, wisten wij het ook wel.

Koele kapsels

NL Beeld / Patrick van Emst

Majesteit is dól op losse lokken, wat haar landgenoten er ook van mogen vinden. Maar als het kwik écht stijgt, kiest ze vaak heel slim voor een knot of een paardenstaart. De royal nek lekker luchtig houden is een groot goed, en in zo'n knot kun je ook nog eens heel goed je hoed vastmaken. Dus de combi is win-win.

Hou het hoofd koel vandaag!

Royalty
  • NL Beeld