Koningin Máxima biedt jaarverslag aan

Door Ella Vermeulen
Koningin Máxima biedt jaarverslag aan

Thema: financiële gezondheid na covid-19. 

Koningin Máxima, de leesbril lekker in haar hals gestoken, heeft in New York persoonlijk haar jaarrapport kunnen aanbieden aan de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres.

In het jaarverslag staan haar activiteiten als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). HM droeg een bekende Valentino...

Koningin Máxima biedt jaarverslag aan

...die ook in 2019 al eens eerder mee mocht naar de VN en toen balorig in de Nederlandse vlag bleef hangen. 

Koningin Máxima biedt jaarverslag aan

Normaal gesproken legt Máxima in haar VN-rol aardig wat internationale werkbezoeken af om met eigen ogen te zien of het al een beetje opschiet met toegang tot financiële middelen voor iedereen, maar sinds het begin van de corona-uitbraak moest alles per scherm.

Koningin Máxima biedt jaarverslag aan

De focus van haar activiteiten lag dit jaar op het belang van goede toegang tot en veilig gebruik van digitale financiële diensten en financiële gezondheid, in het bijzonder de belangrijke rol die zij vervullen in het economisch herstel tijdens en na de COVID-19-pandemie. Veilige en betaalbare digitale financiële diensten zijn belangrijk voor economisch herstel nu en na de coronacrisis, met name voor kwetsbare groepen, volgens Máxima in het rapport.

Het jaarrapport aanbieden was zo'n beetje haar laatste agendapunt in NY. 

Foto's (c) RVD, ANP, UNSGSA

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in