Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Fashion twins: koningin Mary en prinses Amalia dragen matchende schoenen

Wij zijn fan! 

Amalia

Dinsdagavond was het feest in Noorwegen. Koning Frederik en koningin Mary van Denemarken genoten daar namelijk van een glamoureus staatsbanket dat hen werd aangeboden door koning Harald en koningin Sonja. Mary zag eruit om door een ringetje te halen, mede dankzij haar schoenkeuze, welke overigens ook de koninklijke goedkeuring kregen van onze prinses Amalia.

Ster van de show

Bij het staatsbanket kwamen alle genodigde royals uiteraard in vol ornaat opdagen. De ster van de show was overduidelijk koningin Mary. De vorstin toonde zich volgens de royal fashion-kenners van UFO NO More in een vermaakte versie van de Birgit Hallstein-japon die ze in 2015 ook droeg naar de bruiloft van de Zweedse prins Carl Philip. Voor het eerst koos zij voor de parel Poiré-tiara – een kroontje waar Mary's voorganger, koningin Margrethe, over de jaren regelmatig gebruik van heeft gemaakt.

NL Beeld / Imago
NL Beeld / Imago

Maar daarnaast trokken ook de schoenen van de koningin onze aandacht. Lopend naast de Noorse monarch koning Harald, spotten we aan haar voeten namelijk een paar mauve-grijze hakken van Manolo Blahnik. De 'Hangisi 105' schoenen met een satijnen afwerking hebben een opvallende diamanten gesp op de neus en een slanke stilettohak. Eén woord: wauw!

Fans

Maar niet alleen de Deense koningin is fan van de schoenen van de Spaanse modeontwerper, hij kan namelijk zo ongeveer de halve wereld tot zijn fanbase rekenen. Sarah Jessica Parker werd er bijvoorbeeld mee gespot terwijl ze een bijna identiek paar hakken droeg als de iconische Carrie Bradshaw in Sex and the City. Maar ook kunnen de schoenen de goedkeuring van het Nederlandse koningshuis wegdragen.

NL Beeld / Patrick van Emst

Zo werden de Manolo Blahnik's in een koningsblauwe tint gedragen door onze eigen prinses Amalia, die haar paar droeg naar het achttiende verjaardagsgala van de oudste zoon van koningin Mary, prins Christian, afgelopen oktober. Misschien heeft Mary toen wel inspiratie opgedaan voor haar outfit tijdens het staatsbanket, wie weet!

Royalty
  • NL Beeld