Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Mary verbluft met glamoureuze look tijdens staatsbanket

Als kers op de taart draagt de Deense vorstin de favoriete tiara van haar voorgangster, koningin Margrethe. 

Mary

Gisteravond was het feest in Noorwegen! Koning Harald en koningin Sonja openen namelijk de deuren van hun koninklijk paleis in Oslo voor een glamoureus staatsbanket. De eregasten? Koning Frederik en koningin Mary van Denemarken, die toevallig ook nog eens hun twintigjarig jubileum vieren. Reden genoeg dus voor Mary om even flink uit te pakken!

Staatsbezoek

Zoals gewoonlijk ging het bezoek van de Deense koning Frederik en koningin Mary aan buurland Noorwegen gisteren van start met een officiële ontvangst. Dit vond wederom plaats in de haven, want zoals men weet: de Denen leggen hun staatsbezoeken het liefst af per Dannebrog, hun geliefde schip en home away from home. Niets slapen in een vreemd paleis, gewoon terug naar je koninklijke kajuit aan 't eind van de dag!

Koning Harald en koningin Sonja ontbraken bij dit eerste programmapunt – waarschijnlijk vanwege Haralds gezondheid – en in hun plaats namen kroonprins Haakon en prinses Mette-Marit de honneurs waar.

NL Beeld

Voor de gelegenheid droegen de koning en de kroonprins hun uniformen, voorzien van allerhande erebewijzen. Koningin Mary koos voor een licht ensemble met een fleurige Erdem-rok, een Ralph Lauren-jasje, Gianvito Rossi-pumps en een Max Mara-tas. Mette koos op haar beurt voor een Fendi-japon van tweed en wol – niet heel luchtig, met dit zomerse weer – en een set goede pumps van Aquazurra. Zij maakte haar look af met een zilverblauwe Sarah's Bag-clutch.

Staatsbanket

Uiteraard keken we bij de redactie ongeduldig uit naar het staatsbanket dat gisteravond plaatsvond. Hier kwamen alle genodigde royals uiteraard in vol ornaat opdagen. Zo droeg koningin Sonja gisteren haar Erik Mortensen-japon met een Judith Leiber-clutch en de smaragden Leuchtenberg-tiara.

Prinses Mette-Marit koos voor een prachtige Temperley London-rok, die zij combineerde met een jasje van Gunhild.

De echte ster van de show was toch duidelijk koningin Mary. De vorstin toonde zich volgens de royal fashion-kenners van UFO NO More in een vermaakte versie van de Birgit Hallstein-japon die ze in 2015 ook droeg naar de bruiloft van de Zweedse prins Carl Philip.

Het hoogtepunt van haar outfit was echter het diadeem dat op Mary's kruin prijkte. Voor het eerst koos zij namelijk voor de parel Poiré-tiara – een kroontje waar Mary's voorganger, koningin Margrethe, over de jaren regelmatig gebruik van heeft gemaakt. Sterker nog: Marge hield zoveel van dit diadeem, dat zij zich ook in haar eerste officiële portretten als koningin liet afbeelden met dit parelsieraad.

Dat Mary nu voor het eerst kiest om dit diadeem te dragen, kunnen we dan ook alleen maar zien als zoete ode aan haar schoonmoeder. Glitter, glamour, en een zoete dosis sentiment: de Deense vorstin krijgt van ons een plusje!

Royalty
  • Beau Monde, UFO NO More
  • NL Beeld