Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Aha: zo houdt Máxima haar hakken netjes

We hebben zelden vuil of slijtage kunnen ontdekken op de schoenen van Máx.

máxima hakken

Máxima heeft een schoenencollectie om jaloers op te worden, maar ook zíj draagt haar hakken regelmatig opnieuw, soms zelfs jarenlang. Toch blijven ze er altijd netjes en schoon uitzien. Hoe doet de koningin dat toch?

Altijd netjes

Als koningin hoor je er natuurlijk uit te zien om door een ringetje te halen, en daar passen vieze schoenen niet bij. We kunnen ons dan ook niet herinneren dat we Máxima ooit met vuil of slijtage op haar hakken hebben gezien. Toch spotten we wel dat ze regelmatig dezelfde pumps weer draagt, én dat die er elke keer weer uitzien alsof ze net uit de verpakking komen. We willen dus niets liever dan weten hoe onze Máx haar Gianvito Rossi's en co zo netjes houdt.

Honderden schoenen

Het is zelfs voor een koopzieke fashionista een knappe prestatie om meer schoenen te hebben dan Máxima. Volgens Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima schafte de vorstin door de jaren heen al meer dan 350 paar pumps aan. En dan hebben we het nog niet eens over alle talloze laarzen, sandaaltjes en flats die in haar kast staan. Met zo'n collectie is het natuurlijk een stuk makkelijker om je schoenen schoon te houden: je draagt ze immers minder vaak, omdat je keuze hebt uit honderden andere paren.

Wandelen

Dan is er natuurlijk nog het feit dat Máxima – afgezien van de kilometers die ze waarschijnlijk aflegt op de loopband – meestal geen hele einden hoeft te lopen. Wandelen naar de bushalte of slenteren door de stad is niet aan de orde bij de koningin: zij wordt bij de meeste optredens natuurlijk gewoon een paar meter voor de deur afgezet. Op die manier krijgen haar pumps logischerwijs ook weinig kans om te slijten of vies te worden.

Hoewel Máx tijdens de meeste royal duties dus maar weinig meters hoeft te maken, staat er bij een streekbezoek wel met enige regelmaat een natuurwandeling op het programma. Hartstikke leuk natuurlijk, maar minder fijn voor de dure muiltjes van de koningin. Voorheen hield Máx voet bij stuk (letterlijk) en ploeterde ze op haar stiletto's door de modderpaden, met als gevolg dat de schoenen na de wandeling met een enkeltje naar de kliko gingen. Tegenwoordig gaat ze veel vaker voor een snelle schoenwissel. De naaldhakken worden dan ingewisseld voor bijvoorbeeld loafers of sneakers.

Tip van Máx

Dan is er nog de ultieme tip tegen uitglijden. Volgens Josine Droogendijk voorkomt Máxima dit door de onderkant van haar schoenen voor gebruik bewust te beschadigen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een sleutel of een stukje schuurpapier. Zo maak je het risico op een glijpartij een stukje kleiner. Slimme tip van Máx!

Royalty
  • Modekoningin Máxima
  • NL Beeld