De royal mode-grootverbruikers

De royal mode-grootverbruikers

Máxima recyclede in 2017 (zoals altijd eigenlijk) flink en haalde de lijst niet, maar deze drie royal dames gooiden de afgelopen twaalf maanden hun kleedgeld wél stevig in de strijd.

De een vindt het eeuwig zonde geld, de ander geniet van alle pracht en praal. Niets zo polariserend als de kledingkasten (en vooral ook kosten) van de koningshuizen. Deze drie royals gaven in 2017 het meest uit aan hun kledingkast.

Op nummer 3: Mary van DenemarkenBesteedde: bijna 100.000 euro

De royal mode-grootverbruikers

Nummer drie met een asterisk, want eigenlijk had Mary misschien wel op de tweede plek gemoeten. Zij spendeerde in 2017 bijna een ton aan 174 nieuwe kledingstukken. Maar: van meer dan veertig van haar nieuwe aankopen is de prijs niet bekend. En dus ook niet meegerekend in haar eindtotaal.

Op nummer 2: Kate MiddletonBesteedde: 130.000 euro

De royal mode-grootverbruikers

Droeg vorig aar meer dan honderd nieuwe stukken, veelal van bekende designers en dus met een duidelijk prijskaartje. Gemiddeld gaf ze per stuk zo’n 1500 euro uit. En natuurlijk moest ze ook wat nieuwe zwangerschapsitems inslaan, wat de kosten verder opdreef.

Op nummer 1: Koningin Rania van JordaniëBesteedde: 270.000 euro

De royal mode-grootverbruikers

Rania werd in 2017 gespot in maar liefst 191 nieuwe kledingstukken, en van het merendeel van die stukken is het prijskaartje gewoon bekend. Daarnaast droeg ze ook nog eens 29 handgemaakte outfits waarvan de waarde niet bekend zijn, en die dus niet zijn meegerekend in die bijna drie ton.

Bron: ufonomore.com