De jeugd van een koningin in spé

De jeugd van een koningin in spé

Kroonprinsesjes hoef je niet te benijden. Dat blijkt maar weer nu royaltywatcher Thierry Debels in het Belgische magazine Dag Allemaal een boekje opendoet over kroonprinses Elisabeth (15).

Een normale jeugd. Dat wil iedereen voor zijn kind. Koningsparen zijn daarin niet anders. Maar waar onze eigen Amalia (13) volgens berichten waar mogelijk nog lekker veel vrijheid krijgt, is er voor prinses Elisabeth van België (die na de zomer zestien wordt) nu al geen echte jeugd meer bij.

'Mathilde regisseert elke minuut'“Ze mag nooit luieren”, deelt royaltywatcher Thierry Debels met het magazine Dag Allemaal over de kroonprinses van onze zuiderburen. Hij spreekt van een streng paar ouders. “Filip, Astrid en Laurent kregen eigenlijk geen opvoeding”, stelt hij. “Zij werden aan hun lot overgelaten door Albert en Paola. Bij Mathilde is het net omgekeerd. Zij regisseert elke minuut in het leven van haar kinderen.”

De jeugd van een koningin in spé

Altijd drukDat levert een druk leventje op, voor Elisabeth en haar broertjes en zusje. “De kinderen van Filip en Mathilde moeten altijd iets aan het doen zijn. Zit Elisabeth niet op balletklas, dan moet ze toonladders oefenen op de piano of tennissen. Ze mag rondfietsen in het grote privépark in Laken of zwemmen in het tropisch zwemparadijs. Ze tekent en leest ook graag, maar mag niet luieren.”

De jeugd van een koningin in spé

Jong geleerdDat zit er diep in, deelt royaltyspecialist Kathy Pauwels met het magazine. “Filip en Mathilde hebben hun kroost al vroeg laten wennen aan fotosessies en cameraploegen. Elisabeth was nog geen tien toen ze haar eerste speech gaf en drie jaar geleden hield ze zowaar een zelfgeschreven toespraak in de drie landstalen."

De jeugd van een koningin in spé