Alberts advies voor prins Harry

Alberts advies voor prins Harry

Hij weet zelf hoe het is om met een commoner te trouwen, en zijn moeder trouwde als actrice met een prins. Prins Albert heeft dan ook best wat advies, voor Harry en zijn Meghan.

“Het gaat vooralsnog goed met ze”, liet Albert aan People Magazine weten over de Britse prins en zijn vriendin. “Mijn advies voor ze is: keep calm and carry on. En dat doen ze heel behoorlijk tot nog toe.”

VergrootglasAlbert trouwde in 2011 met Olympisch zwemster Charlene, en weet heel goed wat een overgang het kan zijn om ineens bij een royal family te horen. “Dat is heel lastig”, zegt hij tegen People. “Zeker binnen de Britse royal family, die nog veel meer onder een vergrootglas liggen dan andere koningshuizen.”

Alberts advies voor prins Harry

Dat Meghan een actrice is (ze is momenteel te zien in de serie Suits), zou in Meghans voordeel kunnen werken, meent Albert. Zijn moeder Grace Kelly was dat ook toen ze in Monte Carlo arriveerde. “Mijn moeder zei altijd dat ze wel een beetje voorbereid was op haar leven als royal door haar werk als actrice”, aldus Albert. “Ze kende het omgaan met de pers al een beetje bijvoorbeeld.”

Alberts advies voor prins Harry

Een wijze les voor Harry en Meghan, rechtstreeks van Grace: “Ze leerde ons dat je alles op alles moet zetten om je privéleven te beschermen. Op vakantie gingen wij bijvoorbeeld eerst een uur op de foto, zodat ze ons daarna met rust zouden laten.”

Alberts advies voor prins Harry