5 x Maxima's 'blauwtjes'

Door Martine Schut
5 x Maxima's 'blauwtjes'

Het kleurenpalet van koningin Máxima is eindeloos. Haar lievelingskleur is groen, maar de koningin draagt ook graag verschillende tinten blauw. 

Hieronder haar vijf mooiste outfits (volgens ons dan).

1. Op de baby blauwe tour

Stijlvol met een hoofdletter S, deze zacht blauwe jurk van Máxima’s favoriete Vlaamse huis Natan. Ze maakte de look – als een echte mode daredevil – af met een plussize clutch met slangenprint. Gevolg: men had meer oog voor onze koningin dan het nieuwe bezoekerscentrum van de Nederlandsche Bank.

5 x Maxima's 'blauwtjes'

2. Op de budget tour

Vriendelijk voor de portemonnee is ook onze koningin niet vreemd. Naar verluidt winkelt ze ook graag bij de Zara in Den Haag. Bij het programma Kinderen Maken Muziek in het Apeldoornse Kristal droeg ze een ‘nassaublauwe’ jurk van Ladress.

5 x Maxima's 'blauwtjes'

3. Het 'blauwtje' van Jan

En natuurlijk mag ook ‘De Blauwe Jurk’ tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander niet in het lijstje ontbreken. De jurk is ontworpen door Jan Taminiau.

De japon dook overigens onlangs nog op in de kerstfilm A Christmas Prince. De designer, die maar liefst twee maanden met zijn team fulltime is bezig geweest aan deze bijzondere jurk, is vereerd dat zijn design 'gekopieerd' is. 

5 x Maxima's 'blauwtjes'

4. Iedereen wilde haar spijkerjurk

Tijdens het jaarlijkse fotomoment met haar man koning Willem-Alexander en haar drie dochters, voor de laatste keer bij Villa Eikenhorst, droeg de koningin een spijkerjurk die iedereen wilde hebben. 

De jurk met diepe steekzakken is van Co uit LA. Voor de liefhebber, hij is hier nog steeds verkrijgbaar. 

5 x Maxima's 'blauwtjes'

5. 'Klokkenspel'

Vorig jaar was Máxima aanwezig in The Hague Institute for Global Justice en woonde ze de opening bij van een seminar over de bescherming van onderwijs in conflictsituaties. Daar droeg ze een blauwe japon met klokmouwen/trompetmouwen van de Londense designer Roksanda.

De mouw is gevoerd in een contrasterende kleur en is veelvuldig terug te zien in de collectie van het merk. 

5 x Maxima's 'blauwtjes'

Bron: Blauw Bloed/ Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in