Tom Hanks: 'Niet miepen, gewoon doorgaan'

Tom Hanks: 'Niet miepen, gewoon doorgaan'

Tom en zijn vrouw Rita Wilson hebben het coronavirus.

Acteur Tom Hanks en zijn vrouw Rita Wilson lieten eerder deze week weten besmet te zijn met het coronavirus. Ze zijn in Australië voor opnames van een film over Elvis Presley, waarin Tom diens iconische manager Colonel Tom Parker speelt.

Tom Hanks: 'Niet miepen, gewoon doorgaan'

Tom en Rita voelden zich beiden niet lekker en hadden koorts, waarna ze positief werden getest op het COVID-19-virus. Volgens de autoriteiten in Australië hebben de twee het virus opgelopen in hun thuisland de Verenigde Staten of tijdens hun reis van de VS naar Australië. Beiden vallen in de groep die extra risico loopt: Tom heeft diabetes en Rita is in remissie van borstkanker. 

Het stel liet meteen weten het medisch protocol in Australië op te volgen en de komende twee weken in isolatie door te brengen in een ziekenhuis in de Gold Coast. Vandaaruit heeft Tom een update gegeven. Hij begint met iedereen in Australië te bedanken voor de goede hulp die er wordt gegeven. "We hebben COVID-19 en zitten in isolatie, zodat we het niet naar anderen verspreiden. Er zijn mensen voor wie het tot een zeer ernstige aandoening kan leiden."

"We bekijken het van dag tot dag", vervolgt de tweevoudig Oscar-winnaar. "Er zijn dingen die we allemaal kunnen doen om hier doorheen te komen, door het advies van deskundigen te volgen. En door voor onszelf en anderen te zorgen, nietwaar?"

Hanks sluit zijn bericht af met een citaat uit A League of Their Own, de tragikomische honkbalfilm uit 1992 waarin hij de harde coach van een damesteam speelde. "Denk eraan, ondanks de huidige gebeurtenissen, there is no crying in baseball. Vrij vertaald: niet miepen, gewoon doorgaan.

Het stel blijft intussen op krachten met Vegemite, de Aussie-versie van Marmite (met net zo'n euh... uitdagende smaak). 

Rita houdt intussen de moed erin met een fijne Spotify-lijst. 

UPDATE 17 maart 2020

Beterschap, Hanks'jes!

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in