Ook First Lady Jill Biden komt naar Invictus Games

Ook First Lady Jill Biden komt naar Invictus Games

Het wordt een drukte van belang in de VIP-room.

Na twee keer te zijn uitgesteld is duidelijk dat iedereen wil dat de Invictus Games, het veteranen sportevent dat prins Harry opzette, in Den Haag een succes van jewelste worden.

Het was al een aangename verrassing dat zijn vrouw Meghan, de hertogin van Cambridge meekomt. Bij de opening zijn ook koning Willem-Alexander en zijn tante, prinses Margriet. En nu blijkt ook de Amerikaanse First Lady Jill Biden in het vliegtuig te zullen stappen.

Ook First Lady Jill Biden komt naar Invictus Games

Biden zet zich in haar eigen land regelmatig in voor veteranen en voelt zich nauw betrokken bij dit evenement, waar militairen, die tijdens missies mindervalide zijn geworden, hun krachten meten. 

Ook de naam van vice-president Kamala Harris zoemt rond, maar dat is niet bevestigd (en je zou kunnen zeggen dat de VS met de First Lady al een formidabele afvaardiging sturen.

De Nederlandse band DI-RECT is de muzikale ambassadeur van deze editie van de Invictus Games. De Haagse act brengt het nummer Wild Hearts tijdens de openings- en de sluitingsceremonie van het sportevenement ten gehore. Het nummer wordt ook afgespeeld tijdens video’s van de sporters.

DI-RECT is vanaf het begin betrokken geweest bij de organisatie van de Invictus Games in ons land. "Al voor de oorspronkelijke editie die voor 2020 op de planning stond waren we gevraagd om de Invictus Games muzikaal kracht bij te zetten", aldus de bandleden. "Het nummer Wild Hearts zal deze editie als een anthem worden ingezet. Een grote eer."

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in