Hoe blijf de ballerina in conditie?
Igone de Jongh (43) danst al sinds haar zesde en vierde vele successen. Al die jaren trainen en optreden vroegen om een topconditie en die heeft ze nog altijd, ook nu ze als zelfstandig danser met haar eigen voorstelling toert. In het Algemeen Dagblad vertelt ze over haar manier van eten én hoe ze het in de hand houdt.
‘Vroeger at ik weleens te weinig, omdat ik met stress geen honger heb. Daar let ik nu beter op. Nu ik volop in training ben, probeer ik drie keer per dag te eten, plus twee tussendoortjes. Eén keer koolhydraten, veel groente, proteïne, water, thee, en geen koffie, alcohol of cola. En niet te veel fruit vanwege de suikers. Pittig dieet, ja.
Thijs (Römer, haar man) en ik eten een beetje hetzelfde, voor de kinderen koken we apart. We zijn vegetariërs en mijn bonusdochter is dat ook. Dus is er af en toe een stukje kip voor mijn zoon en soms voor Thijs.
In mijn vakantie mag ik van mezelf twee weken eten en drinken wat ik wil, en ook op m’n verjaardag en met kerst. Chips, bitterballen, wijn. Ik kan makkelijk een fles op, maar mezelf dronken drinken, dat gebeurt me niet. Voor patat kun je me altijd wakker maken, één keer in de drie maanden geef ik eraan toe. Maar als ik in zo’n opbouwend trainingsschema zit, is zo’n uitzondering een no-go.’
Foto's (c) Nouveau / DPG Media 2022
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in