• Celebs

Mariah Carey: 50 & fabulous!

Mariah Carey: 50 & fabulous!

Haar leven is één lange aflevering van Absolutely Fabulous. 

Voor iemand die zich graag laat fêteren is het sneu dat er geen groot feest kan worden gegeven voor Mariah Carey's vijftigste verjaardag (het kan ook haar 51ste zijn, "Tijd is niet iets wat ik erken," zegt ze). Ze belooft echter "de schade in te halen zodra het kan en er zijn momenteel echt wel andere dingen om me druk over te maken."

Mariah Carey: 50 & fabulous!
           

Mariah (hier in 1990) kennen we vanwege haar formidabele stem, maar ook omdat ze zo'n hilarische diva is die altijd in iets te kleine kleren rondloopt. Ze doet niet aan trappen, maar laat zich bij voorkeur dragen. Ze kan geen mopje zingen zonder eisenpakket waar zes mensen zeven dagen aan moeten werken. Denk hierbij aan puppy's en witte kittens in haar kleedkamer om een beetje leuk in de stemming te komen. Al neemt ze soms ook genoegen met honderd witte duiven als ze ergens iets moet doen. 

Op tournee vult Mariah een hele privé-Boeing met personeel, waaronder iemand die een blikje drinken met een rietje voor haar vasthoudt, zodat ze geen natte handen krijgt van de condens. Het pleit voor haar dat die ploeg al jaren voor haar weer, ze zijn dol op haar. En vinden niets gek: haar hondje Fred mag alleen worden gewassen met Vitamine Water en heeft een eigen nanny. Bij een verplaatsing van 'Mimi' zijn minimaal vijftien man betrokken, voor een weekendje weg gaan er 27 koffers mee. En als ze niet in de stemming is om op te treden, zal ze zich ook beslist niet uitsloven. 

Mariah Carey: 50 & fabulous!

In de zomer heeft Carey een personal paraplu / parasol drager voor wat schaduw. Ze kan geen handtekeningen uitdelen zonder troon, ze kan niet optreden zonder witte rozen en slaapt met twintig luchtbevochtigers (haar plafond loopt speciaal schuin af zodat het vocht niet op haar hoofd valt) vanwege haar stem en ze verontschuldigt zich lekker helemaal nergens voor.

Mariah Carey: 50 & fabulous!

 "Die rol hoort bij me", zegt ze over haar divareputatie. "Ik heb lang mijn best gedaan om mensen te laten weten dat ik een normaal mens ben, maar daar was niemand in geïnteresseerd en ik vond het zelf eigenlijk ook wel erg saai. Als je toch al in de spotlights staat, kun je er net zo goed helemaal voor gaan. Wat is het alternatief, Mariah zonder glitter? Zie je het voor je? Ik niet."

Smetvrezerige Mariah zit thuis met haar tweeling met wie ze TikTok coronafilmpjes maakt...

...en in haar eigen gym met handschoenen aan en zonnebril op traint, as you do. Happy B'day Mimi!

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in