Happy Birthday, Patty Brard (65)!

Happy Birthday, Patty Brard (65)!

Nu uit: een pijnlijk eerlijk boek over haar leven.

Patty Brard. Zangeres, TV-persoonlijkheid, presentator. Pechvogel, overlever, doorzetter. Leuk mens, lief mens, grappig mens, soms een draak-van-een-mens. Drie keer gescheiden, vier keer getrouwd, want ze geeft het niet zomaar op.

Happy Birthday, Patty Brard (65)!

Dat bewees ze ook toen ze opdraaide voor de schulden van haar ex Eric Peute en van heel ver moest terugkomen. Sinds haar 21ste maakt ze al deel uit van de Nederlandse entertainmentindustrie waarin ze haar eigen niche heeft gevonden als altijd hartelijke, soms ontroerende, soms lekker valse, maar vooral hilarische vrouw die altijd zichzelf is.

De theatertour die ze ter gelegenheid van het kroonjaar zou afwerken gaat niet door vanwege de coronacrisis. En ook de 'Dr Phil-achtige' talkshow met Gordon die ze voor SBS6 zou maken, is uitgesteld.

Happy Birthday, Patty Brard (65)!

Wél komt er een boek (De negen levens van Patty Brard, ze liet het zien op de Huishoudbeurs toen we nog bij elkaar mochten komen) over haar uit. Hiervoor volgden Michel van Egmond (Gijp, Kieft) en Antoinnette Scheulderman haar een jaar. In het boek vertelt ze pijnlijk eerlijk over ruzies, missers, de moeizame relatie met haar dochter Priscilla  en haar wilde jaren.

"Achteraf vermoed ik dat dat ook een van de redenen is waarom Priscilla afstand heeft genomen," zegt ze. "Als je moeder zo rock-’n-roll is… Eerst dat faillissement, daarna weer de goot in met die drugs." En ook: "Ik wil het niet bagatelliseren, want ik had er natuurlijk veel eerder mee op moeten houden. Al dat gezuip en gesnuif is zó zonde van je tijd."

Ook het gevecht met haar gewicht blijft niet onbesproken. "Vroeger had ik elk voordeel om mijn uiterlijk, later mocht ik eigenlijk niet klagen dat ik ermee werd afgerekend." Over de afzeggingen komt ze ook wel weer heen. Het gaat hier over Brard, tenslotte. Van harte, Patty!

Foto's (c) Brunopress, Hollandse Hoogte 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in